Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα της Υγείας


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 24 Ιουλίου τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές της πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για κήρυξη απεργιών, αντιδρώντας στην κινητικότητα μέσω διαθεσιμότητας 2.500 υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων σε δύο δόσεις.
"Η διαδικασία αυτή οδηγεί και σε απολύσεις", αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι "οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, οι καταργήσεις 770 μονάδων, τμημάτων του ΕΣΥ, οι νέοι οργανισμοί, οι πιθανές καταργήσεις ολόκληρων κλάδων θα είναι τα εργαλεία για την υλοποίηση αυτής της ανάλγητης πολιτικής στο χώρο της Υγείας".
Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει εξοργιστικό να μπαίνει το προσωπικό του ΕΣΥ σε διαθεσιμότητα, τη στιγμή που 470 άτομα ήρθαν στα νοσοκομεία λόγω μεγάλων ελλείψεων προσωπικού από το πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων (ΔΕ Διοικητικού Λογιστικού).
"Η πολιτική της υποβάθμισης-απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη", σημειώνει η Ομοσπονδία και ανακοινώνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Ειδικότερα, οι υγειονομικοί θα συμμετάσχουν στο απογευματινό συλλαλητήριο την Δευτέρα 15 Ιουλίου μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Τρίτη 16 Ιουλίου, διευκρινίζοντας ότι εφόσον το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν ψηφιστεί την Τρίτη αλλά την Τετάρτη 17 Ιουλίου, είναι πιθανόν να κηρυχθεί και νέα 24ωρη απεργία.
Τέλος, για την Τετάρτη 24 Ιουλίου έχουν προγραμματίσει 24ωρη πανελλαδική απεργία με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στο υπουργείο Υγείας.
 
http://news247.gr/eidisei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου