Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΛ

Δελτίο Τύπου εξέδωσαν τα ναυτεργατικά σωματείαΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ σχετικά με τα δεδουλευμένα που χρωστά στους εργαζόμενους ηεταιρεία ΝΕΛ.
Απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκδήλωση αλληλεγγύης που διοργανώνουν την Κυριακή 7 Ιούλη 2013 στις 8 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά (είσοδος από πύλη Ε 2).
Επίσης στο παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούλη 2013 στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, ενάντια στα νέα μέτρα-καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:
«Από δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), την Τετάρτη 3 Ιούλη με τίτλο "Ερώτημα - αίτημα της ΝΕΛ για άμεση δρομολόγηση του IONIAN SKY στην άγονη γραμμή του Β’ Αιγαίου", αναγράφεται ότι: "Η ΝΕΛ με ανακοίνωσή της έχει αναφέρει ότι το πρόβλημα προέκυψε καθώς το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "ΘΕΟΦΙΛΟΣ", που εκτελεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ετήσιας επιθεώρησής του και ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός καθυστέρησης έγκρισης τριετούς παράτασης στην εταιρεία για το συγκεκριμένο δρομολόγιο από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στο οποίο προΐστατο ο πρώην γενικός γραμματέας Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης".
Η εταιρεία δεν αναφέρει ότι οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές στο πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" που βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας από 24 Γενάρη 2013 και σε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία εκδικάζονται εξ αναβολής στις 9 Ιούλη 2013 και γι' αυτό έχει ακινητοποιηθεί το πλοίο.
Η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δέσμευσή της, που έκανε σε συνεδρίαση της ΠΝΟ στις 4 Ιούνη 2013, για καταβολή μέρους των δεδουλευμένων αποδοχών μέχρι τις 23 Ιούνη 2013 και πλήρη εξόφληση μέχρι το τέλος του μήνα. Αυτή τη δέσμευση την επικαλέστηκε και για το σύνολο των πληρωμάτων μελών των πλοίων της που μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι οι ναυτεργάτες.
Αντίθετα η εταιρεία προχώρησε σε διακοπή του ναυτολογίου στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο "EUROPEAN EXPRESS", που είχε σύνθεση με 79 μέλη πληρώματος, τους απέλυσε απλήρωτους, χωρίς αποζημίωση και προχώρησε σε άνοιγμα νέου ναυτολογίου, με πρόσληψη χαμηλόμισθων αλλοδαπών, διευρύνοντας τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, θα εκτελεί δρομολόγιο Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Μπάρι.
Επιβεβαιώνεται ότι οι εφοπλιστές - κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ένωση είναι υπεύθυνοι για την ανεργία που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τη μαύρη ανασφάλιστη εργασία, την υπονόμευση της ασφάλειας και της ναυσιπλοΐας των πλοίων στο βωμό του εφοπλιστικού Μινώταυρου για την κερδοφορία του.
Καλούμε τους ναυτεργάτες σε αγωνιστική επιφυλακή, τους ανέργους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή 7 Ιούλη 2013 στις 8 το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά (είσοδος από πύλη Ε 2).
Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιούλη 2013 στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα, ενάντια στα νέα μέτρα-καρμανιόλα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ.
Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για την εκρηκτική κατάσταση που διαμορφώνεται σε βάρος των δικαιωμάτων μας».
ΠΗΓΗ: 902.gr
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου