Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Το γαμοπίλαφο του Βαγγέλη !!!

“ Σιγά μην μπλέξουμε τη Δικαιοσύνη στα πόδια μας, σιγά μην στείλουμε στο εδώλιο το χρυσό παιδί μας, τον στυλοβάτη του συστήματος, αυτόν που έχει εισηγηθεί όλους τους βολικούς νόμους, μεταξύ των οποίων και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τον αθώωσε. ”
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013 15:04


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Tο απόγευμα ο οικονομικός εισαγγελέας παρέπεμψε τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη και Γιάννη Διώτη για δύο κακουργήματα σχετιζόμενα με τη λίστα Λαγκάρντ. Το βράδυ η Βουλή παρέπεμψε τον πρώην ΥΠΟΙΚ Γ. Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα, επίσης για τη λίστα Λαγκάρντ.

Συμπέρασμα: Ενώ η Δικαιοσύνη παρέπεμψε και τους δύο υφιστάμενους, τον Καπελέρη και τον Διώτη, η Βουλή παρέπεμψε μόνο τον έναν από τους προϊσταμένους τους, τον Παπακωνσταντίνου. Άλλως ειπείν, το πολιτικό, επιχειρηματικό και μιντιακό σύστημα έσωσε το αγαπημένο του τέκνο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, και αυτός θα του είναι αιωνίως ευγνώμων.

Πώς ονομάζεται το αδίκημα που διέπραξε η πλειοψηφία της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.; Παρακώλυση της Δικαιοσύνης; Υπόθαλψη εγκληματία; Όπως και να λέγεται, είναι μείζον νομικό και πολιτικό σκάνδαλο, τύφλα να 'χουνε τα Βατοπέδια και οι κουμπάροι. Μετά και τη χθεσινή παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα, ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα στοιχεία είναι ατράνταχτα κι όμως ο Βενιζέλος δεν θα βρεθεί ποτέ ενώπιον της Δικαιοσύνης. Να σταθεί ο άνθρωπος μπροστά στον φυσικό του δικαστή, να κριθεί και αν είναι αθώος, να δικαιωθεί πανηγυρικά.

Σιγά μην μπλέξουμε τη Δικαιοσύνη στα πόδια μας, σιγά μην στείλουμε στο εδώλιο το χρυσό παιδί μας, τον στυλοβάτη του συστήματος, αυτόν που έχει εισηγηθεί όλους τους βολικούς νόμους, μεταξύ των οποίων και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που τον αθώωσε. Άμα ο άνθρωπος είναι προνοητικός από μικρός.

Ψυχάρηδες, Μπόμπολες, Πρετεντέρηδες και Καψήδες έπεσαν συμπούρμπουλοι να απαλλάξουν τον Βαγγέλη και αυτός τους το ανταπέδωσε σώζοντας την κυβέρνηση την ύστατη ώρα πριν από την κατάρρευση. Κατόπιν τούτου, μας κυβερνούν ο Σαμαράς που αθώωσε τον Βενιζέλο και ο Βενιζέλος που αθωώθηκε από τον Σαμάρα. Ω Δημοκρατία, τι όμορφα που είναι τα μαλλιά σου.

Μετά από όλα αυτά, ο Ευάγγελος απορεί που οι Κρητικοί τον πήραν στο κατόπι και τον ανάγκασαν να κρύβεται από χωρίου εις χωρίον, σαν τον κακομοίρη τον Γλίξμπουργκ. Ούτε μια τσικουδιά δεν τον άφησαν να πιει τον άνθρωπο οι απολυμένοι, ούτε ένα γαμοπίλαφο να φάει με την ησυχία του, λίγη στάκα βρε αδελφέ, έναν χοχλιό μπουρμπουριστό. Πήγε να περάσει το Φαράγγι της Σαμαριάς και για να μην τον κράξουνε ακόμη και οι πέτρες του Ομαλού, τον ντύσανε κρι- κρι, πηδώντας από βράχο σε βράχο έφτασε στην Αγία Ρούμελη ο Βαγγέλης.

 Λίγο πριν μπει στο καραβάκι της μεγάλης φυγής για τα Σφακιά, οι άσπλαχνοι Κρήτες του τραγουδήσανε και μια μαντινάδα: «Την έκρυψες Ευάγγελε τη Λίστα της Λαγκάρντ / και τώρα για να πιεις καφέ, θες πέντε μπόντι γκαρντ / Με κέρατα και με προβιά πέρασες το Φαράγγι / αλλιώς το ξύλο θα 'τρωγες δια χειρός Βαράγκη».

ΠΗΓΗ: avgi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου