Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Νίκος Βούτσης: Να γράψουμε την αφήγηση της νέας Μεταπολίτευσης




Η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να γράψει Ιστορία με το νέο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ των μελών, ένα κόμμα μαζικό και ανοιχτό στην κοινωνία, στις ανάγκες των εργαζομένων.
Διεξάγεται πόλεμος. Απέναντί μας υπάρχει μια αδίστακτη κυβέρνηση που οδηγεί σε μια νέα δραματική αφήγηση: απολύσεις, 30% ανεργία, ανθρωπιστική καταστροφή. Διεξάγεται ένας διευρυμένος ταξικός, κοινωνικός πόλεμος. Από το χτύπημα στη Βίλλα Αμαλίας και στον Κώστα Σακκά, που σε κάποιους μπορεί να φαντάζουν "μικρά ζητήματα", μέχρι την επόμενη εβδομάδα που ο πόλεμος θα ενταθεί με τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν.
Είμαστε στοχοποιημένοι και ως συλλογικότητα και ως άτομα και είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό. Δεν μας τρομάζουν. Στον πόλεμο του κ. Σαμαρά θα αντιδράσουμε. Εμείς θα γράψουμε την αφήγηση της νέας Μεταπολίτευσης.
Είμαστε εδώ για να σφυρηλατήσουμε τη συριζική αλληλεγγύη, εμπιστοσύνη κι ευθύνη μπροστά στην Ιστορία.
Έχει κανείς την εντύπωση ότι μας χαϊδεύουν; Το οικονομικό κατεστημένο, τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση είναι εναντίον μας. Είμαστε στο στόχαστρο μια ανηλεούς επίθεσης. Ξέρουν ότι κάθε βήμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς συνιστά ρήξη και δημοκρατική επανάσταση που τους πάει στο περιθώριο.
Όταν έχουμε μπροστά μας αυτόν τον πόλεμο, μήπως οι αναφορές περί "Κεντροαριστεράς" και περί "στρογγυλέματος" είναι περιττές;
Να πυκνώσουμε τις γραμμές μας για να νικήσουμε στη μάχη σε Ελλάδα κι Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου