Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πότε χορηγείται άδεια εξετάσεων σε υπαλλήλους-φοιτητές του ΕΑΠ... (και μια μικρή ιστορία)!

Αντί σχολίου μια μικρή ιστορία, από τα πρώτα-πρώτα χρόνια του ΕΑΠ. Κάποιοι φωνάζαμε και για τα <<ρουσφέτια>> εγχειρίδια (ΘΕΑΤΡΟ, συγγραφέας μαθήτρια του... Λαμπρακιστάν) και για τα ρουσφέτια <<καθηγητές>> (πράσινα λάχανα) και για τα δίδακτρα και για άλλα πολλά. Κάποια άλλαξαν, κάποια όχι - οι πράσινοι τότε ήσαν πολλοί και στις γραμμές μας. Καιρός είναι να τους τσακίσετε: Δωρεάν παιδεία για όλους!

Σ. Κ.


Οι δημόσιοι υπάλληλοι που φοιτούν σε προπτυχιακό ή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) «δεν δικαιούνται την άδεια του άρθρου 58 του Υπαλληλικού Κώδικα λόγω του ότι η εκπαίδευση τους δεν συνεπάγεται συνεχή παρακολούθηση μαθημάτων στους χώρους του Ε.Α.Π., δικαιούνται όμως την άδεια εξετάσεων του άρθρου 60 του ίδιου νόμου». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε επιστολή τουυπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ως απάντηση σχετικού ερωτήματος που το υπέβαλε το ΕΑΠ.
<>
Όπως αναφέρει το υπουργείο στην επιστολή του, «σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 60 του Υ.Κ. ηάδεια εξετάσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες κάθε έτος και χορηγείται συνεχώς ή τμηματικώς κατά την εξεταστική περίοδο που ζητά ο ενδιαφερόμενος. Οι άδειες εξετάσεων χορηγούνται για το χρόνο φοίτησης και μέχρι το πολύ δύο εξάμηνα μετά τη λήξη του, εφόσον ο υπάλληλος εξακολουθεί να φοιτά. Για κάθε ημέρα εξετάσεων χορηγείται άδεια δύο (2) ημερών».
Κατά, δε, την άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας, της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού είναι ότι «είναι δυνατή η χορήγηση της ανωτέρω άδειας εξετάσεων και σε υπάλληλο – φοιτητή του ΕΑΠ, ο οποίος παραδίδει γραπτή εργασία, αρκεί να προσκομίζει κάθε φορά σχετική βεβαίωση από το εκπαιδευτικό ίδρυμα ότι η εργασία υπέχει τη θέση εξέτασης ή αποτελεί μέρος της εξεταστικής διαδικασίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου