Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Επεισόδια στη "Δωδώνη"


Μεγάλη ένταση επικράτησε το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα, με τους κτηνοτρόφους να εισβάλουν στο εργοστάσιο απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους και τα ΜΑΤ να επιχειρούν να τους απωθήσουν.


Ακολούθησε πετροπόλεμος, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Το χρονικό της έντασης

Όλα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στις 11.00 το πρωί έξω από το εργοστάσιο -διεκδικώντας να εξοφληθούν για το γάλα που έχουν παραδώσει- έσπασαν την κεντρική πύλη και προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας τούς ενημέρωσε πως δέσμευση της εταιρείας είναι ο μήνας Απρίλιος να εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο. Όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί, παραμένουν για τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν από μία εβδομάδα ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Απαιτούμε μέχρι την Τετάρτη 24/7 την εξόφληση ΟΛΩΝ των παραγωγών για το γάλα που έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα. Απαιτούμε τις προκαταβολές και την εκκαθάριση όπως γινόταν από το 1963 μέχρι και την ιδιωτικοποίηση της “Δωδώνης”».








(Πηγή φωτό: epiruspost)





(Μωραΐτης Νίκος, βουλευτής ΚΚΕ)



(Κλινάκης Σπύρος και Κατσάνος Κώστας)
(Πηγή βίντεο: atpreveza)

H ηρεμία επανήλθε λίγο μετά τις 14.30. Ένας κτηνοτρόφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εκτεταμένης χρήσης δακρυγόνων


http://www.zougla.gr/greece/article/ta-mat-sti-dodoni


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου