Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΣΩΡΕΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Σωρεία παρανομιών από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. καταγγέλλει η Κατερίνα Ιγγλέζη με επίκαιρη ερώτησή της προς τον υπουργό Περιβάλλοντος. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ επισημαίνει ότι "στο πλαίσιο του εξορυκτικού σχεδίου της, προβαίνει εδώ και καιρό σε σοβαρές και κατ' εξακολούθηση παρανομίες".
Το Τμήμα Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη έδωσε εντολή για διακοπή των οικοδομικών εργασιών στις Σκουριές (αρ. πρωτ. 786/10/06/21013), καθώς διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την εντολή διακοπής εργασιών της Πολεοδομίας, αναφερόμενο όμως μόνο στις αναγκαίες εργασίες για εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού. Όμως η Ελληνικός Χρυσός συνεχίζει οικοδομικές εργασίες (εκσκαφές, επιχωματώσεις, τοποθέτηση κοντέινερς) που δεν σχετίζονται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και εξακολουθούν να είναι παράνομες.



Η Κ. Ιγγλέζη υπογραμμίζει ακόμη ότι την 1η Απριλίου 2013 κατατέθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ καταγγελία σχετικά με εκροές υγρών αποβλήτων στην περιοχή της Ολυμπιάδας, προερχόμενες από το εργοστάσιο εμπλουτισμού της Ελληνικός Χρυσός. Από τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγμάτων προκύπτει ότι οι περιεκτικότητες βαρέων και τοξικών μετάλλων (As, Pb, Zn, Mn κ.ά.) υπερβαίνουν κατά πολύ τα θεσμοθετημένα όρια. Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος επισκέφτηκαν για αυτοψία την περιοχή μετά από την καταγγελία -και όχι ως μέρος των τακτικών ελέγχων που οφείλουν να διενεργούν- και εδώ και τρεις μήνες δεν έχουν καταθέσει κανένα πόρισμα...
Επίσης, στο ρέμα Καρατζά διαπιστώθηκαν σωρείες παρατυπιών στην υλοτόμηση, η οποία γίνεται χωρίς να έχουν καθοριστεί οι οριογραμμές των ρεμάτων.

"Τρομοκρατία" καταγγέλλουν σύμβουλοι του Δήμου Αριστοτέλη
Σε κοινή δήλωση με την οποία καταγγέλλουν επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας σε βάρος τους, προχωρώντας σε έκκληση για την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου από την πολιτεία, προέβησαν χτες οι πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, στοχοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς το ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά τη βουλευτή Κ. Ιγγλέζη, την οποία καλούν ονομαστικά να τοποθετηθεί.
Αφορμή αποτέλεσε η "τρομοκρατική επίθεση" που καταγγέλλουν ότι δέχθηκε η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ιερισσού και σύζυγος υπαλλήλου της Ελληνικός Χρυσός, όταν άγνωστοι κατέστρεψαν το κατάστημά της, ενώ, όπως αναφέρεται, τις προηγούμενες μέρες δεχόταν απειλές και πιέσεις για να παραιτηθεί από το αξίωμά της.
Οι πρόεδροι δηλώνουν αποφασισμένοι "να περιφρουρήσουν τη δημοκρατία" και τονίζουν πως αν δεν δράσουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές, τότε "θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας". 


Πουλακίδας Κ.
http://www.avgi.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
2-7-2013


http://prezatv.blogspot.gr/2013/07/blog-post_2615.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου