Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.

oureliadisΤου ΗΛΙΑ ΟΥΡΕΪΛΙΔΗ
Το όραμα κάθε προοδευτικού και δημοκρατικού πολίτη είναι να βλέπει την πατρίδα του να ζει σε περιβάλλον, ειρήνης, ελευθερίας, συνταγματικής νομιμότητας και τους συμπολίτες του να ζουν αξιοπρεπώς.
Ένας αριστερός είναι υποχρεωμένος να αγωνιστεί για να γίνουν αυτά πραγματικότητα.
Η Ελλάδα ιστορικά έχει να παρουσιάσει ατελείωτες λίστες αγωνιστών για Δημοκρατία-Ελευθερία-Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ειρήνη.
Σήμερα η Αριστερά κλήθηκε για μια ακόμα φορά από την Ιστορία να σηκώσει το βάρος της Ευθύνης για την ύπαρξη της ίδιας της Χώρας.
Τα τελευταία τρία(3) χρόνια η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός ζουν την πιο ύπουλη επίθεση ξένων συμφερόντων της Ιστορίας της.
Ο λαός βρίσκετε σε απόγνωση, οι αυτοκτονίες αμέτρητες , τόσες που έπαψαν να αποτελούν είδηση ή να προκαλούν ενδιαφέρον. Η ανεργία είναι το μόνο δεδομένο για τις οικογένειες, η φτώχια της πλειοψηφίας των πολιτών είναι στα όρια ΛΟΙΜΟΥ και η πληθυσμιακή αφαίμαξη μιας χώρας με μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα ξανάγινε ΜΑΣΤΙΓΑ.
Από τη μεταπολίτευση και μετά η Ελλάδα έκανε μεγάλα βήματα ως προς την κοινωνική συνοχή της και την ανάπτυξη του πολιτικού πολιτισμού της.
Το αποτέλεσμα ήταν η Ελληνική οικογένεια απαλλαγμένη από κοινωνικούς αποκλεισμούς, να επενδύσει στη μόρφωση των παιδιών της και έτσι η Ελλάδα να έχει αναλογικά τους περισσότερους μορφωμένους πολίτες στο δυτικό κόσμο, μόνο η τότε Σοβιετική Ενωση μας ξεπερνούσε.
Το κόστος για το κράτος και την οικογένεια μεγάλο. Ένας φοιτητής ιατρικής μέχρι την αποφοίτησή του, με υπολογισμούς του ΄90 κόστιζε στο κράτος 100.000.000 δρχ και άλλα τόσα στην οικογένειά του. Ένας μηχανικός, ένας μαθηματικός, .ένας φυσικός, ένας φιλόλογος, ένας γεωπόνος, ένας νομικός κλπ κοστίζει στο κράτος λίγο λιγότερα αλλά στην οικογένεια ακριβώς τα ίδια.
Τη δεκαετία του ΄60 η Γερμανία το Βέλγιο και η Ολλανδία πήραν τον ανθό της ελληνικής νεολαίας ως βιομηχανικούς εργάτες και ανθρακωρύχους, μόνο στη Γερμανία πήγαν μέχρι το ΄70 1000000 νέοι και νέες κυρίως από τη Β΄Ελλάδα.
Σήμερα οι ίδιες χώρες ζητούν το επιστημονικό μας προσωπικό ήδη 250000 έχουν μεταναστεύσει και άλλες 400000 είναι σε αναμονή να φύγουν το2013.
Το ερώτημα και η ευθύνη της αριστεράς είναι απλό.
Θα σταθούμε στο ύψος της ιστορικής πρόκλησης να ανατρέψουμε τα δεδομένα, ή θα αρκεστούμε σε επισημάνσεις και συμβιβασμούς;
Θα αναλάβουμε το ύψιστο Πατριωτικό καθήκον να κρατήσουμε τον πραγματικό μας πλούτο στον τόπο, θα δώσουμε την ελπίδα στο λαό;
Την ώρα που αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα των ξένων οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα θα γυρίσουμε την πλάτη στα παιδιά μας, θα τα διώξουμε και θα στερέψουμε τη χώρα από το επιστημονικό της προσωπικό;
Καμία ανάπτυξη και καμία δημοκρατική προοπτική δε θα έχει η χώρα χωρίς πνευματικούς ταγούς, καμία προοδευτική μετεξέλιξη της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνει χωρίς μορφωμένους ανθρώπους και καμία αριστερά δεν μπορεί να κάνει την υπέρβασή της στο λαό χωρίς το πνευματικό προλεταριάτο της.
Η Χώρα σήμερα βάλετε από το σύνολο του καπιταλιστικού μηχανισμού, α) από την μεταλλαγμένη Ε.Ε της Γερμανικής ολιγαρχίας, β) την Ε.Κ.Τ των γερμανογαλλικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και γ) το Δ.Ν.Τ των αμερικανικών συμφερόντων.
 Οι στόχοι τους απλοί.
Α) Η ιδιοποίηση κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας ( Ενέργεια-Πόσιμα νερά-Μέταλλα ευγενή και μη-μεταφορές και Γη) χωρίς τίμημα.
Αυτό επιτυγχάνετε, με πίεση στο λαό ενός ανύπαρκτου χρέους, με συμμάχους τα Μ.Μ.Ε και εκτελεστές κυβερνήσεις Ανδρεικέλων, μετατρέποντας την Ελλάδα σ΄ένα Πτωχυμένο Τουρκομπαρόκ Γερμανικό Lander , τοποθετώντας ακόμη και Gauleiter για την σίγουρη προώθηση των οικονομικών τους σχεδίων.
Β) Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής των πολιτών, η κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, η κατάργηση κάθε έννοιας δικαίου, εφαρμόζοντας των κοινωνικό αυτοματισμό στην εργασία και μειώνοντας την ιδιωτική περιουσία μέσο κατασχέσεων, θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη φτωχοποίηση των πολιτών.
Όταν ολοκληρωθούν τα δύο πρώτα βήματα του σχεδίου τους , που θα έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση των ΕΘΝΙΚΩΝ αντιστάσεων στην ψυχολογία του λαού, τότε θα περάσουν στο τρίτο στόχο, που είναι ο πραγματικός λόγος της όλης κατάστασης:
Γ) Η μείωση της Εθνικής κυριαρχίας και της κρατικής υπόστασης του Ελληνικού κράτους, η αποδοχή των απαιτήσεων της FYROM ( είναι μια υπόσχεση που δόθηκε το ΄52 στο Τίτο ως δώρο για τη σύγκρουσή του με τη Σοβιετική Ένωση ), η συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία και η εφαρμογή του σχεδίου Αναν στη Κύπρο.
Η αριστερά καλείτε να βάλει τις κόκκινες γραμμές σε όλα αυτά, υποχρεούται να νικήσει γιατί δεν θα υπάρχει αύριο και γι΄ αυτό χρειάζεται ανθρώπους με ΟΡΑΜΑ-ΠΕΙΡΑ-ΓΝΩΣΗ-ΑΞΙΕΣ.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου