Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τα «αστροπελέκια» της «αντιτρομοκρατικής» υποτιμούν την νοημοσύνη μας.

Είχαμε ακούσει το μεσημέρι στο δελτίο ειδήσεων του  του Megaλου τηλεοπτικού καναλιού παραπληροφόρησης την «κυρία στρατηγού» -έτσι αποκαλούν την δημοσιοκάφρο Μίνα Καραμήτρου οι συνάδελφοι της εξ αιτίας ότι ο άντρας της είναι μπάτσος- να μας λέει την συνηθισμένη κασέτα για την «επιτυχία των αστυνομικών στην μεγάλη μάχη κατά της τρομοκρατίας» με αφορμή την σύλληψη δυο αναρχικών στην Θεσσαλονίκη.


Τίποτα το ιδιαίτερο. Κάθε φορά που αναβιώνει το σίριαλ τρομοϋστερίας πρωτοστατεί το Mega με δυο κραγμένα παπαγαλάκια των μπάτσων, τηνΜίνα Καραμήτρου και τον Βαγγέλη Καϊντέ. (Αν πέσει καμιά στρακαστρούκα και σπάσει κανένα τζάμι είναι απ’ τα κύρια θέματα του Mega ενώ τις πυρηνικές βόμβες που ρίχνει καθημερινά το πολιτικό προσωπικό των αστών και οι οποίες ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία δημιουργώντας καθημερινά χιλιάδες θύματα, τις αγνοεί ή τις υποβαθμίζει εντελώς).

Αποφύγαμε να το σχολιάσουμε τότε, μέχρι που πριν λίγο διαβάσαμε τις   δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, γ αυτή την ιστορία, που πραγματικά θα ήταν για γέλια αν δεν υπήρχε περίπτωση τα 2 παιδιά που συνελήφθησαν «να φτύσουν της μάνας τους το γάλα» τώρα που βρέθηκαν στα χέρια των μπάτσων.

 Και η μπασκηναρία της Θεσσαλονίκης έχει παράδοση στο να χρησιμοποιήσει αλόγιστη βία εναντίον διαδηλωτών, συλληφθέντων  και να στήνει σκευωρίες. Τι να πρωτοθυμηθούμε: Την σύλληψη του Βρετανού διαδηλωτής Σάιμον Τσάπμαν που οι μπάτσοι τοποθέτησαν δίπλα του ένα μαύρο σακίδιο στο οποίο περιέχονταν μολότοφ με σκοπό να του φορτώσουν ένα σωρό κατηγορίες;
Τότε που μπάτσοι ξυλοκοπούσαν άγρια σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση τον  κύπριο φοιτητήΑυγουστίνο Δημητρίου και η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης είχε ενοχοποιήσει για τον ξυλοδαρμό μια... ζαρντινιέρα;
Την περίπτωση του φοιτητή «με τα πράσινα παπούτσια», Παναγιώτη Κετίκη τον οποίο οι μπάτσοι τύλιξαν σε ένα χαρτί με την Η αστυνομική διεύθυνση της Ζαρντινιέρας τον τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί, με ένα βαρύτατα στημένο κατηγορητήριο  (κατοχή εκρηκτικών υλών, κατασκευή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη , κ.α) για να αποδειχθεί ακόμα και στο αστικό δικαστήριο ότι όλα αυτά ήταν μπατσάδικη σκευωρία;

Πάμε τώρα στα σημερινά. Εχουμε, λοιπόν, τον εκπρόσωπο τύπου των μπάτσων να μας ανακοινώνει «άλλη μια επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας στον διαρκή αγώνα κατά της τρομοκρατίας».  Αναφερόταν στην σύλληψη δυο νέων που σύμφωνα με τον ίδιο «δραστηριοποιούνται στον αναρχικό - αντιεξουσιαστικό χώρο» και που σε βάρος τους «σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, απόπειρες ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εκρήξεις, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, εμπρησμούς, κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών».

Ψάχνουμε στην ίδια ανακοίνωση να βρούμε ποια είναι τα ευρήματα που στοιχειοθετούν τόσο βαριές κατηγορίες (μνημείο γελοιότητας στα λεγόμενα του μπάτσου η πρόταση: «Η τρίτη περίπτωση αφορά εμπρηστική ενέργεια στον τρίτο όροφο ξενοδοχείου στην Τζακάρτα της Ινδονησίας την 26η Ιουνίου 2013». Πάλι καλά που δεν τους χρέωσαν καμιά εμπρηστική επίθεση στον πλανήτη Αρη).
Απ’ τα λεγόμενα του εκπροσώπου τύπου των μπάτσων αντιγράφουμε:

Σε έρευνες που πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης που αναρτήθηκε την 11 Ιουλίου 2013 για την τελευταία τρομοκρατική ενέργεια,

Φάκελοι προπληρωμένου τέλους των ΕΛ.ΤΑ. για την αποστολή δεμάτων, χωρητικότητας έως 4,5 κιλά βάρους ο καθένας,

Τσεκούρι με ξύλινη χειρολαβή,

Μάλλινη κουκούλα τύπου full face,

Σκληροί δίσκοι αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

Φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων,

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Συσκευές κινητών τηλεφώνων,

Μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών,

Συσκευή καταγραφής εικόνας,

Είκοσι επτά (27) ξύλινα κοντάρια,

Τρία (3) κράνη μοτοσικλετιστή,

Πλαστική αντιασφυξιογόνα μάσκα,

Πολυμηχάνημα  και

 Βιβλία αναρχικού περιεχομένου.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να βρεθούν στα πολλά σπίτια (εξαίρεση το «Χειρόγραφο κείμενο, που αποτελεί προσχέδιο προκήρυξης», αλλά που να ξέρεις τι διαστάσεις μπορεί να έδωσαν οι μπάτσοι σε ένα οποιοδήποτε κείμενο).
Εκεί πια που τα «αστροπελέκια» της «αντιτρομοκρατικής» σε κάνουν να αμφιβάλλεις για την αντίληψη σου είναι όταν προσπαθείς να βρεις τι από τα κατασχεθέντα μπορεί να σου αποδώσει κατηγορία για «κατοχή και προμήθεια εκρηκτικών υλών και βομβών».


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2013/07/blog-post_3248.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου