Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ούτε Τσίπρας, ούτε Σαμαράς… Δευτέρα Παρουσία ρε!

kke_ktirio_foto.jpg

Ενώ η δικομματική κυβέρνηση επιμένει στη σωτηρία του τόπου μέσα από την καταστροφή και των ανθρώπων και του τόπου, η ηγεσία του ΚΚΕ επιμένει στο διμέτωπο αγώνα της ενάντια στη δικομματική κυβέρνηση, κυρίως όμως ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ.

Το «κυρίως» έχει να κάνει με τo ότι η ηγεσία του ΚΚΕ αντιμετωπίζει αυτή την κυβέρνηση, αλλά και τις δύο προηγούμενες του μνημονίου, ως «κανονικές» αστικές κυβερνήσεις, όπως αυτές του Σημίτη και του Καραμανλή του νεότερου.

Το «κανονικές» έχει να κάνει και επιβεβαιώνεται μέσα από…τα αιτήματα της ηγεσίας του ΚΚΕ: Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, χρηματοδότηση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων, άνοιγμα κλινικών δημοσίων νοσοκομείων που δεν λειτουργούν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και άλλα τέτοιου τύπου.

Θ. Μαρουλιάδης  

Οι συνθήκες «κανονικότητας» στις οποίες ζει η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνονται και στις καθημερινές – και προσωπικές – συμπεριφορές των μεσαίων στελεχών του κόμματος που πάνω κάτω είναι ίδιες με αυτές της προ του μνημονίου εποχής. Δηλαδή, σε γενικές γραμμές αραλίκι, όσο το δυνατό λιγότερο τρέξιμο, αδιαφορία για ότι δεν ελέγχεται από το κόμμα και επίθεση σε ό,τι, έστω μοιάζει να, απειλεί τις βεβαιότητες, την ιστορική αλήθεια και τις επιβεβαιώσεις του κόμματος.

Το μόνο που έχει αλλάξει, γι’ αυτό και στην πραγματικότητα μόνο στα λόγια υπάρχει ο διμέτωπος, είναι ο βαθμός της επιθετικότητας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ: Από τους κουραμπιέδες και τις ιστορίες με το ανανεωτικό φίδι της Αλέκας, περάσαμε στις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Κουτσούμπα για το πόσο ίδια, με αυτή της Νέας Δημοκρατίας, είναι η «Ελλάδα» για την οποία μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά όταν και ο πλέον αντικοινωνικός αναρχομπούρμπουρος έχει καταλάβει πως αυτό που παίζεται αυτήν την εποχή είναι κάτι πολύ μεγάλο, κάτι πολύ, απείρως, μεγαλύτερο από το πολιτικό μαγαζάκι του καθενός. Θα με πεις, μαγαζάκι και το ΚΚΕ; Πράγματι, δύσκολα το λες μαγαζάκι το ΚΚΕ. Εκκλησία όμως το λες, άλλωστε τη Δευτέρα Παρουσία περιμένουν.

http://paganeli.wordpress.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου