Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ!

ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!
ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ"
Απέραντο πλήθος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας,την Δευτέρα (8/7) στις 12:30 στην Πλατεία Καραϊσκάκη, των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ακολούθησε μεγαλειώδης πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

 
Στην πορεία πρωτοστάτησαν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν με τις σειρήνες στη διαπασών. Κι αυτό γιατί επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο στη μαζική τους διαμαρτυρία ενάντια στη διάλυση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την λεγομενη "κινητικότητα" χιλιάδων δημοτικών αστυνομικών.
Στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο πλευρό των χιλιάδων εργαζομένων παρευρέθη και οκοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζανης.
Κλειστοί ήταν σήμερα (Δευτέρα-8/7), όλοι οι δήμοι της χώρας (εκτός των κοινωνικών δομών), σύμφωνα με απόφαση του έκτακτου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρικής 'Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας).
Ο επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ Σ. Τζόκας υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση με τον υπ. Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας(8/7), στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν μαζικά και δυναμικά καθώς λουκέτο στους δήμους επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, διαλύοντας τις δημοτικές υπηρεσίες και απαξιώνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση, την μόνη, ίσως, ελπίδα να στηριχθούν στην περίοδο της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής λεηλασίας οι τοπικές κοινωνίες. Με μόνο στήριγμα αυτούς τους εργαζόμενους που οι κυβερνώντες αποκάλεσαν ανάξιους και σήμερα απολύουν με το πρόσχημα της "κινητικότητας", οι λαϊκές οικογένειες μένουν χωρίς καμία βοήθεια από τους ΟΤΑ μέσα σε μια πρωτοφανή νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

ΠΑΝ.ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: "ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ"
Ο Παναγ. Λαφαζάνης με δήλωσή του από την πορεία των ΟΤΑ στα μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι οΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων στους ΟΤΑ που αγωνίζονται μαζικά για την επιβίωση και τη δουλειά τους και πρόσθεσε ότι είναι "η κυβέρνηση Σαμαρά και η τρόικα που χρειάζονται απόλυση και όχι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ".

ΚΚΕ: "ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ"
«Καμία απόλυση των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση με ή χωρίς διαθεσιμότητες. Ενιαία απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις συγκυβέρνησης – ΕΕ, ανεξάρτητα από υπηρεσία ή εργασιακή σύμβαση» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
«Οι απολύσεις στην Τοπική Διοίκηση είναι αποτέλεσμα, μιας πολιτικής που υπηρετεί τη διάλυση ή υποβάθμιση υπηρεσιών και δομών στους δήμους που συνδέονται με την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών.
Ο στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι σε Παιδεία – Υγεία – Πρόνοια – Δήμους, αλλά και σταΕλληνικά Αμυντικά Συστήματα που παίζουν σοβαρό ρόλο στην άμυνα της χώρας.
Τα μέτρα υπηρετούν επίσης έναν ακόμα πιο αντιδραστικό κρατικό μηχανισμό με την κεντρική και την τοπική διοίκηση να υπηρετεί πλήρως την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων» τονίζει το ΚΚΕ.
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

Σε στάση εργασίας από τις 12.00 μέχρι την λήξη του ωραρίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι στους δήμους της Θεσσαλονίκης την Δευτερα (8/7), διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στους ΟΤΑ και το Δημόσιο. Πολλές εκατοντάδεςεργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης υψώνοντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννης Αμμανατίδης, οι οποίοι συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και δήλωσαν την αμέριστη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους και τα δίκαια αιτήματά τους. Αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική που υπηρετεί πρέπει να ανατραπεί, όπως δήλωσαν, και αυτό δεν μπορεί παρά να γίνει με ένα μεγάλο κύμα λαϊκών αγώνων, με τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην πρώτη γραμμή.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΖΟΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Ανακοίνωση του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον τραυματισμό του Σπύρου Τζόκα.
«Θεωρούμε απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της μη προστασίας του μέλους του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και υπεύθυνου του τμήματος αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Σπύρου Τζόκα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, σήμερα κατά την είσοδό του στο υπουργείο Εσωτερικών στην συνάντηση της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς  Ιωάννη  Μιχελάκη και Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο Σπύρος Τζόκας σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε και δεν πήρε μέρος στη συνάντηση.»
Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου