Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις(!) ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου

dimarxeio ag dimitriosΌχι μόνο την απόσυρση του νομοσχεδίου που καταργεί τη Δημοτική Αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες  αλλά και τη « μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις» ζητεί με ομόφωνο ψήφισμά του , το  Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, καταγγέλλει «την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), όπως εκφράζεται με το νέο πολυνομοσχέδιο, που προωθείται με πρόσχημα την δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας στις κατευθύνσεις της ΕΕ-ΔΝΤ και την εκταμίευση της δόσης».


Καταγγέλλει «τους σχεδιασμούς, μέσω αυτού του πολυνομοσχεδίου, για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των αποζημιώσεων, συγκρότηση μηχανισμού που θα καθορίζει τον κατώτερο μισθό, προγράμματα φτώχειας των 350 ευρώ, λοκ άουτ, κλείσιμο νοσοκομείων, μειώσεις των συντάξεων, κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, νέες μειώσεις μισθών, αλλαγή του τρόπου που θα αποφασίζονται οι απεργίες (νέο άρθρο 4) κ.λπ».
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο «καταγγέλλει τις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου με τις οποίες επιχειρείται να καταργηθούν όλες οι προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και οι αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων, οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους που παραμένουν στη δουλειά τους με ασφαλιστικά μέτρα στην ανεργία».
Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου , « στόχος αυτών των αντιλαϊκών μέτρων είναι η ιδιωτικοποίηση δομών των δήμων και του δημοσίου γενικότερα, με φτηνή εργατική δύναμη, ώστε να επενδύσουν κερδοφόρα τα 3 μονοπώλια, φορτώνοντας την κρίση και τα χρέη στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων».
Συγκεκριμένα , το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε  ομόφωνα:
«Όχι στο Πολυνομοσχέδιο που βάζει ταφόπλακα σε εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις Όχι στις απολύσεις – Όχι στις διαθεσιμότητες
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους Να καταργηθεί η πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου Καμία ιδιωτικοποίηση – Κανένα κλείσιμο των Υπηρεσιών των Δήμων Στήριξη και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο
Απαίτηση για άμεση σύγκληση Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, προκειμένου να αποφασιστεί το κλείσιμο των Δήμων ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας. Η ΚΕΔΕ να προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί Αντισυνταγματικό το Νομοσχέδιο Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Δημοτών με κάθε πρόσφορο τρόπο από τους εργαζόμενους, τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο ανατροπής »


http://newsta.gr/dimos/%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου