Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΚΑΙ Ο «902» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ»!

alt
«ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» Ή «ΚΑΥΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ»;
«Αντάρτικο» της «Αριστερής Πλατφόρμας» και μάλιστα προσωπικά του Παναγιώτη Λαφαζάνη, προφανώς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλυψε με μεγάλη ευκολία ο Π. Γαλιατσάτος μέσα από τις στήλες της ναυαρχίδας του νεοφιλελεύθερου αστικούκατεστημένου, της «Καθημερινής» (Σάββατο 27/7). Ο δημοσιογράφος έφτασε μάλιστα στο σημείο να αποδίδει στονΠαν. Λαφαζάνη ότι έθεσε υπό αίρεση τους συσχετισμούς του Συνεδρίου εξαιτίας της αποστροφής του τελευταίου ότι οι θέσεις της «Αριστερής Πλατφόρμας», ίσως, είναι πλειοψηφικές στον πιο δραστήριο και ενεργό κόσμο του κόμματος και αυτά την ίδια ώρα που ο Παναγ. Λαφαζάνης στην ομιλία του στην εκδήλωση τόνισε με έμφαση ότι σέβεται απολύτως τις πλειοψηφίες του Συνεδρίου και τις τελικές αποφάσεις τους, παρά τις δικές του αντιρρήσεις.
Στον αντίποδα του κειμένου της «Καθημερινής» του Σαββάτου (27/7) κινείται την ίδια μέρα σχόλιο του «902.gr» για την εκδήλωση της «Αριστερής Πλατφόρμας». Ο 902.gr δεν βλέπει στην εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας «αντάρτικο» αλλά «καυγά για το πάπλωμα του ΣΥΡΙΖΑ ως διαχειριστή τηςαστικής εξουσίας» (!), ενώ ειρωνεύεται τη δημοκρατία στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαραθέτοντας, ίσως, την εικόνα των «σιδερένιων» ομοφωνιών στα Συνέδρια του ΚΚΕ.
Από το «αντάρτικο» της «Καθημερινής» έως τον «καυγά για το πάπλωμα» του «902» η διαφορά ίσως να μην είναι τόσο μεγάλη όσο με την πρώτη ματιά φαίνεται. Μπορεί και οι δύο κακέκτυπες εκτιμήσειςνα αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και από την «Καθημερινή» μπορεί να μην περιμέναμε κάτι το διαφορετικό αλλά ο «902» δεν έπρεπε να επιχειρήσει μια πιο σύνθετη και δημιουργικήπροσέγγιση;
ΑΝΡΕΑΣ ΜΠΕΛΟΣ
Η Iskra, προς πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών της, παραθέτει στη συνέχεια αυτούσια τόσο το άρθρο του Π. Γαλατσιάτου από την «Καθημερινή» όσο και το ανώνυμο σχόλιο του 902.gr.

«ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ» ΑΠΟ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Του ΠΑΝΑΓΗ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ
Ενοχλημένη είναι η Κουμουνδούρου από μια αποστροφή του κ. Π. Λαφαζάνη την Πέμπτη, σε εκδήλωση της «Αριστερής Πλατφόρμας», ότι οι θέσεις της είναι πλειοψηφία στις ενεργές δυνάμεις του κόμματος. Όπως είναι γνωστό, οι απόψεις αυτές απερρίφθησαν με ευρεία πλειοψηφία στο Συνέδριο.
Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος, δε, στις προτάσεις που κατέθεσε η «Πλατφόρμα», και στις ψηφοφορίες που έγιναν, είπε ότι «οι προτάσεις μας ήταν πλειοψηφικές στον δραστήριο και ενεργό κόσμο του κόμματος που πήρε μέρος στις συνελεύσεις και συζητήσεις του κόμματος». Στην πραγματικότητα, με την παρέμβασή του έθεσε υπό αίρεση τους συσχετισμούς που διαμορφώθηκαν στο Συνέδριο. Η «εικόνα που μεταφέρθηκε από τα ΜΜΕ δεν ήταν η πραγματική εικόνα», υποστήριξε ο επικεφαλής της «Αριστερής Πλατφόρμας» που πρόσθεσε επίσης ότι υπήρξε το φαινόμενο να υπάρχουν μέλη, που έρχονται μόνο για να ψηφίσουν και δεν εμφανίζονται στις τοπικές οργανώσεις, ούτε συμμετέχουν πουθενά.
Στελέχη της πλειοψηφίας επισημαίνουν ότι, με αυτόν τον τρόπο, ο κ. Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα» επιχειρούν να νομιμοποιήσουν τη διαφοροποίησή τους από τις επίσημες θέσεις του κόμματος, στις οποίες άλλωστε ξεκαθάρισαν ότι θα επιμείνουν στο μέλλον: όπως είπε ο κ. Λαφαζάνης, «αυτές οι απόψεις είναι το μέλλον και θα επιμείνουμε σε αυτές». Ζήτησε μάλιστα να προωθηθεί τάχιστα «μια πιο συνεκτική εναλλακτική προγραμματική λύση, με πρώτο στοιχείο τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη».
Πέραν αυτών, πάντως, υπήρξε και η επισήμανση, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό χωλαίνει στη δράση για την ανάπτυξη των ταξικών αγώνων», κάτι το οποίο στελέχη της πλειοψηφίας ερμήνευαν ως υπενθύμιση προς την ηγεσία ότι η «Αριστερή Πλατφόρμα» ελέγχει τη συνδικαλιστική πτέρυγα του κόμματος. Αυτό αποτελεί μια σημαντική αφετηρία εν όψει του καυτού κοινωνικού φθινοπώρου που περιμένει το κόμμα. Στο ίδιο θέμα, άλλωστε, αναφέρθηκε και ο Αντ. Νταβανέλλος, ο οποίος ζήτησε να εμποδιστούν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης από το φθινόπωρο, προβλέποντας μάλιστα «συνθήκες ακραίας πόλωσης». Σε ό,τι αφορά τις δράσεις που πρέπει να αναλάβει το κόμμα, ο κ. Νταβανέλλος υποστήριξε ότι «πρέπει να μπούμε σε έναν προγραμματισμό και προετοιμασία, που με επίκεντρο τα σχολεία και τα νοσοκομεία, να περιλαμβάνει καταλήψεις, να περιλαμβάνει λαϊκές συνελεύσεις, συμμαχίες στην αριστερά και να δείξει στον κόσμο ότι δεσμευόμαστε να εξαπολύσουμε ένα τέτοιο κίνημα, δεν το φοβόμαστε».
ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ «ΣΧΕΔΙΟΥ Β»
Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί στελέχη του «Σχεδίου Β» του κ. Αλαβάνου. Μάλιστα, σε σχέση με τις κοινωνικές συγκρούσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο, η ιστοσελίδα της «Πλατφόρμας» iskra.gr αναδημοσίευσε κείμενο στελέχους του «Σχέδιου Β» που ζητεί «η ΟΛΜΕ να γίνει η νέα ΕΦΕΕ ενός σύγχρονου ξεσηκωμού» και υποστηρίζει ότι «ο στόχος πρέπει να είναι να μην ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη».
Πηγή: Καθημερινή, 27/7/2013
ΕΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ... ΠΑΠΛΩΜΑ
ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 902.gr
Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ...
Αφού πραγματοποίησαν ένα Συνέδριο ορισμό του διαδρομισμού, της λιστομαχίας και της σταυρομαχίας...
Αφού διατύπωσαν απίστευτες καταγγελίες για το πώς μεθοδεύτηκε η σύνθεση του σώματός του και το αποτέλεσμά του...
...όλοι μαζί άρχισαν να μας ζαλίζουν το κεφάλι για τη δημοκρατία που υποτίθεται ότι νίκησε στο Συνέδριο, για την ενότητα που υποτίθεται ότι επιβεβαιώθηκε και πάει λέγοντας.
Στο μόνο σημείο που λένε την αλήθεια άπαντες είναι όταν δηλώνουν αποφασισμένοι να παλέψουν για κυβέρνηση της αριστεράς. Πλειοψηφία και μειοψηφία ερίζουν ακριβώς για το ποιος είναι ο συντομότερος δρόμος προς το Μαξίμου, με τη μειοψηφία να προειδοποιεί την πλειοψηφία ότι έτσι όπως το πάει δεν θα μπορεί για πολύ ακόμα να κοροϊδεύει το λαό, να τον χειραγωγεί και να τον ενσωματώνει τελικά στο σύστημα. Αυτό κατά τη γνώμη της χρειάζεται πιο ριζοσπαστική φρασεολογία.
Την Παρασκευή μάλιστα, δύο βδομάδες μετά το Συνέδριο, η «Αριστερή Πλατφόρμα» διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα. Για να διαμηνύσει στην πλειοψηφία ότι το Συνέδριο θα ήταν πιο αποτελεσματικό στην παραπάνω κατεύθυνση αν υπήρχε άλλου είδους προετοιμασία, αν είχε δοθεί βάρος στην προγραμματική και πολιτική συζήτηση και πως τώρα πρέπει να επιμείνει στην ανάπτυξη και εμβάθυνση της κινηματικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ! Όπως μάλιστα σημειώθηκε, «η μάχη που έδωσε η Πλατφόρμα στο Συνέδριο δεν ήταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για το ΣΥΡΙΖΑ».
Αυτό λέμε κι εμείς. Και πιο συγκεκριμένα για τον ΣΥΡΙΖΑ διαχειριστή της αστικής εξουσίας. Ο καυγάς τους είναι απλώς για το πάπλωμα, κακέκτυπο του καυγά τους στην κεντρική πολιτική σκηνή με τον «ανταγωνιστή» τους για τη θέση.
Πηγή: 902.gr, 27/7/2012
Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου