Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου

Αντίδραση στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο
ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου
Παναττική στάση εργασίας τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη του ωραρίου, κήρυξε η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα και απολύσεις στο Δημόσιο.


Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους δημοσίους υπάλληλους σε συλλαλητήριο (12:30 μμ) στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«
Ήδη δρομολογήθηκε η μετακίνηση 4.000 εργαζόμενων της Δημοτικής Αστυνομίας και ετοιμάζεται ακόμη μεγαλύτερη παρέμβαση για διαθεσιμότητες και απολύσεις σε οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τα Υπουργεία και άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες.

» Αμέσως 12.500 υπάλληλοι τίθενται σε κινητικότητα, ο χρόνος διαθεσιμότητας μειώνεται και μετά οι υπάλληλοι μπορεί να απολυθούν. Οι 15.000 απολύσεις προωθούνται να πραγματοποιηθούν μέχρι το 2014. Με νομοθετική ρύθμιση, που προωθείται, καταργείται ακόμη και η προστασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να διευκολυνθούν και να διευρυνθούν οι απολύσεις.

» Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φθάσει στο 30% και των νέων στο 60%, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά σταδιακά καταργούνται, προωθούνται νέα μέτρα για μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας»
.




http://www.tovima.gr/society/article/?aid=520943
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου