Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

50η ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Για 50η ημέρα συνεχίζεται ο αγώνας εργαζομένων της ΕΡΤ και χιλιάδων αλληλέγγυων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ,  μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τις αναίτιες προσαγωγές με τις οποίες αντιμετώπισε η κυβέρνηση την ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μαύρο στην ΕΡΤ στον Υμηττό.
Ως γνωστόν εννέα άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ. Έξω απο τη ΓΑΔΑ συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και κόσμος που απαιτούσε την άμεση απελευθέρωση των 9 προσαχθέντων.
Με κατασκευασμένο και εκδικητικό κατηγορητήριο (που περιελέμβανε μέχρι και κακούργημα!) οι 9συνελλήφθησαν τελικά. Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ,χθες Τρίτη (30/7), για να συμπαρασταθούν στους 9 συλληφθέντες στον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό, οι οποίοι οδηγήθηκαν με χειροπέδες ενώπιον του εισαγγελέα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών»(!) ασκήθηκε εις βάρος ενός εκ των εννέα πολιτών που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας 29/7, στους πομπούς της ΕΡΤ στον Υμηττό.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014.
Η ειρηνική συγκέντρωση εργαζόμνων της ΕΡΤ και εκατοντάδων αλληλέγγυων απέδειξε περίτρανα ότι το κίνημα του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είναι ζωντανό και διατηρεί αμείωτο τον αγωνιστικό του παλμό και τη μαχητικότητά του.
Π. ΚΑΨΗΣ: ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
Εν τω μεταξύ, σε νέες απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις προέβη ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Π. Καψής, με στόχο να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγωνιστών του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής.
Σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι το ζητούμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης δεν είναι απαραιτήτως τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, αλλά η προσβασιμότητα του προγράμματός της σε ευρείες ομάδες πληθυσμού, προαναγγέλοντας ότι έως το τέλος του Αυγούστου ο λεγόμενος μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει «ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα, που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ», γνωστοποίησε ότι έως την Δευτέρα το βράδυ οι αιτήσεις υποψηφίων εργαζομένων είχαν φτάσει τις 2.800, επαναλαμβάνοντας πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση στο μέγαρο της Αγίας Παρασκευής, αλλά κάνοντας παράλληλα σαφές πως οι προσλήψεις εκείνων, που θα επιλεγούν για τον μεταβατικό φορέα, θα γίνουν εφόσον υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου.
EΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ(1/8)
Το 29ο Έκτακτο Συνέδριο θα πραγματοποιήσει η ΠΟΣΠΕΡΤ την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει «η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας».
Η σχετική ανακοίνωση
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013, το 29ο Έκτακτο Συνέδριο στo Στούντιο Ε' του Ραδιομεγάρου.
Το 29ο Έκτακτο Συνέδριο πραγματοποιείται υπό καθεστώς πρωτοφανούς διωγμού των εργαζομένων και των οικογενειών τους και της αναστολής λειτουργίας της ΕΡΤ.
Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις που παρόμοιές τους δεν έχουμε ξαναζήσει. Δεν αφορούν μόνο τις παράνομες απολύσεις μας αλλά και τη λυσσαλέα επίθεση σε ότι δικαιούμαστε, μέχρι και που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποκλείονται από το δικαίωμα οποιασδήποτε εργασίας έστω και μιας ημέρας για μια τριετία από το δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, τους ΟΤΑ κλπ.
Έχουμε βρεθεί στο στόχαστρο ώστε να εξυπηρετηθούν αμφίδρομα πολιτικά παιχνίδια για εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών και ιδιωτικών συμφερόντων.
Η δημόσια ΕΡΤ και η περιουσία της έχουν γίνει στόχος που αντί να παίζει τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της για ανάπτυξη, για πολιτισμό, για ενημέρωση έγινε το μέσον για την εξυπηρέτηση του χρέους και των άνομων συμφερόντων. Και όλα στις πλάτες των εργαζομένων, που είναι και παραμένουν η μεγαλύτερη παρουσία της ΕΡΤ.
Η ενότητα και ο αγώνας ν' αντιπαλέψουμε αυτές τις αποφάσεις και τις πολιτικές της κυβέρνησης είναι μονόδρομος.
Στο Συνέδριο θα ξεκαθαρίσει η δράση του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ρόλοι και οι κινήσεις μας που αφορούν το μέλλον της δημόσιας τηλεόρασης και το δικό μας.
Μέσα από ένα γόνιμο διάλογο, την αγωνιστικότητά μας και τη θέλησή μας θα καθορίσουμε τις δράσεις μας, νέες δράσεις, δράσεις πολυεπίπεδες, δράσεις αποτελεσματικές, δράσεις που θα μπορούν να πραγματοποιήσουν όνειρα κι ελπίδες που κάποιοι θέλουν να τα ποδοπατήσουν.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.»
ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΕΡΤ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 31/7
Τετάρτη 31/7 στο προαύλιο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
19:30 ανοιχτή συζήτηση : ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ – ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η Εκπαίδευση στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ! Το δημόσιο σχολείο, καθηγητές και μαθητές αντιμέτωποι με την πολιτική των μνημονίων, των περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, της επιστράτευσης, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Οι προοπτικές και το εκπαιδευτικό σύστημα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε. ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ - Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΜΕ
ΦΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - Εκπαιδευτικός στο 1ο Εσπ. ΕΠΑΛ Περιστερίου
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΓΙΩΤΑ - Αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ελευσίνας
ΝΙΚΟΛΑΡΑ ΜΑΧΗ - Δημοσιογράφος ΕΡΤ
ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΚΛΕΑΡΧΟΣ - ΔΣ ΣΕΦΚ
21.30 Προβολή Ντοκιμαντέρ: «ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ» της Ν.Γεωργιάδου: Η ταινία - ντοκουμέντο της καθηγήτριας Νίνας Γεωργιάδου ξετυλίγει το κουβάρι των αγώνων της ζωντανής εκπαίδευσης για ένα σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών, από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις και το απεργιακό φθινόπωρο του 2006. Πρόκειται για 5 εξαιρετικά ντοκυμαντέρ για την ιστορία της εκπαίδευσης στη χώρα μας συνολικής διάρκειας 50΄.
Ακολουθεί Συναυλία με συγκροτήματα από το Schoolwave ένα από τα μεγαλύτερα μαθητικά-φοιτητικά φεστιβάλ της Ευρώπης:
- «Indieatoms»
- «Eye Level»
- «Rackaments»
Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου