Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Διαθεσιμότητα: Ψάχνουν 4.800 υπαλλήλους από 5 υπουργεία

Διαθεσιμότητα: Ψάχνουν 4.800 υπαλλήλους από 5 υπουργεία
Την επιτάχυνση της αξιολόγησης του προσωπικού προκειμένου να βρεθούν 4.800 «ονοματεπώνυμα» πλεοναζόντων υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από όλα τα υπουργεία μέσα στον Αύγουστο ζητά ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς από τους υπουργούς στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θαπραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός έχει θέσει τους υπουργούς ενώπιον των ευθυνών τους και επισήμανε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, σύμφωνα με τα οποία τον Σεπτέμβριο, εκτός των δημοτικών αστυνομικών, θα πρέπει να τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 4.800 υπάλληλοι, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 υπαλλήλων, ενώ άλλοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.
Συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός με την αξιολόγηση των υπαλλήλων και τη συμμετοχή του συνόλου των υπουργείων, διαφορετικά η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει οριζόντια μέτρα.
Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η συμμετοχή όλων των υπουργείων ανάλογα με το δυναμικό τους στην υλοποίηση της διαθεσιμότητας, ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να παρεμβαίνει σε περίπτωση που διαπιστωθούν καθυστερήσεις σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς. Εποπτικό ρόλο στο εγχείρημα των αλλαγών στο Δημόσιο θα έχει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Την ανάγκη λήψης δίκαιων αποφάσεων όσον αφορά τις αλλαγές στο Δημόσιο επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του.
«Πορευόμαστε με συνέπεια, δικαιοσύνη και διαφάνεια και προσπαθούμε να χτίσουμε μια δημόσια διοίκηση η οποία πραγματικά θα ανταποκρίνεται στα αιτήματα των καιρών και των πολιτών», είπε ο κ. Μητσοτάκης προς τον Κ. Παπούλια, ο οποίος παρατήρησε: «Αναφερθήκατε στη δικαιοσύνη και αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο στόχος του υπουργείου που εποπτεύει είναι να εκπληρώσει τις μνημονιακές υποχρεώσεις και να πετύχει μια δημιουργική υπέρβαση του Μνημονίου, χτίζοντας μια δημόσια διοίκηση που θα στηρίζεται «στην αξιοκρατία, στη δικαιοσύνη και κυρίως στη δυνατότητα όσων εργάζονται συστηματικά και με μεθοδικότητα να προοδεύουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου