Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Η ώρα της κρίσης για 4.260 υπαλλήλους στο Δημόσιο


Σε καθεστώς διαθεσιμότητας μπαίνουν 4.260 υπάλληλοι, τα ονόματα των οποίων ανακοινώνονται αύριο, στο πλαίσιο του πρώτου κύματος κινητικότητας στο Δημόσιο.

Στις 31 Ιουλίου, ημέρα Τετάρτη, εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη σύνταξη των σχετικών καταλόγων μέσα στους οποίους οι πρώτοι... διαθέσιμοι είναι οι σχολικοί φύλακες και το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό. Συνολικά, από τους 4.260 υπαλλήλους:

</span>

- 1.976 είναι εκπαιδευτικοί που είτε έχουν δηλώσει, στην πλειονότητά τους, ότι δεν μπορούν να παραδώσουν μαθήματα για διάφορους λόγους (ψυχολογικούς) ή είναι μονίμως απουσιάζοντες (και υπολογίζονται σε 1.500)
- 476 ανήκουν σε ειδικότητες οι οποίες παρουσιάζουν πλεόνασμα, όπως γυμναστές και καθηγητές πληροφορικής
- 2.234 είναι σχολικοί φύλακες

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τονίσει πως πλεονάζουν καθηγητές πληροφορικής, οι οποίοι είναι άκρως αξιοποιήσιμοι σε άλλες υπηρεσίες ενώ για τους σχολικούς φύλακες είχε αναφέρει ότι «κρίναμε πως δεν θα επέλθει καταστροφή της χώρας χωρίς την εργασία αυτή».

Κάθε δημόσιος υπάλληλος που τίθεται σε διαθεσιμότητα λαμβάνει το 75% των αποδοχών του και το χρονικό διάστημα απορρόφησής του σε άλλη θέση στο Δημόσιο διαμορφώνεται πλέον στους 8 από τους 12 μήνες. Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα πρέπει 12.556 δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αριθμός που θα αυξηθεί μέχρι τα τέλη του 2013 σε 25.000.

Υπενθυμίζεται πως στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, για το οποίο οι λίστες από όλα τα υπουργεία θα πρέπει να έχουν υποβληθεί έως τις 23 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί, οι οποίοι «θα απορροφηθούν στην πλειονότητά τους από την Ελληνική Αστυνομία».


http://www.zougla.gr/greece/article/i-ora-tis-krisis-gia-4260-ipalilous-sto-dimosio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου