Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

[39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»] Θερινό σινεμά για ανέργους, νέα ζευγάρια και...

Eftychia Stafyllidi
Eftychia Stafyllidi26 Ιουλίου 9:28 μ.μ.
Θερινό σινεμά για ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές

Στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ, οι Οργανώσεις των ΤΕΙ και του Αιγάλεω της ΚΝΕ θα στήσουν τις επόμενες μέρες το δικό τους θερινό σινεμά, το οποίο απευθύνεται ιδιαίτερα σε ανέργους, νέα ζευγάρια και σπουδαστές. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και η προβολή θα ξεκινάει στις 9 το βράδυ. Σήμερα, Παρασκευή, στην πλατεία Λαμπράκη, η ταινία «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι», σε σκηνοθεσία του Θόδωρου Μαραγκού με τους Θανάση Βέγγο και Αννα Μαντζουράνη.

Η υπόθεση αφορά έναν τίμιο εφοριακό, που δυσκολεύεται να ζήσει την οικογένειά του και αρνείται να διαφθαρεί παρά τις ευκαιρίες που του προσφέρονται.
Οι Οργανώσεις Βάσης Νέας Ιωνίας της ΚΝΕ οργανώνουν βραδιά θερινού σινεμά στην πλατεία της Αγ. Αναστασίας στον Περισσό, τη Δευτέρα 29 Ιούλη. Θα προβληθεί η ταινία «Ματωμένη Αμερική» του John Sayles, με ώρα έναρξης προβολής στις 9 το βράδυ. Το Matewan είναι μια πόλη ανθρακωρύχων των οποίων η ζωή ελέγχεται από την πανίσχυρη εταιρεία «Stone Mountain Coal». Η πόλη ουσιαστικά ανήκει στην εταιρεία που δίνει στους εργάτες της μισθούς πείνας, εκμεταλλεύεται μετανάστες και μειονότητες ως φτηνότερα εργατικά χέρια, ενώ παράλληλα ανεβάζει τις τιμές στο ιδιόκτητο παντοπωλείο της. Η οργάνωση όμως των εργατών βαθαίνει και σύντομα ξεσπά η πρώτη μεγάλη απεργία. Στο χώρο θα υπάρχουν πάγκοι για ζωγραφική, χειροτεχνίες και κολάζ για μικρά παιδιά, αθλοπαιδιές κι άλλες δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου