Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

25η ΜΕΡΑ ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΣΤΙΣ 19.30 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΕΡΤ-ΚΡΙΣΗ-ΑΓΩΝΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ"
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ Ν/ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ(ΝΕΡΙΤ)
«Η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ», υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ στη Βουλή.
«Την ώρα που ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διάλογος με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, με την υπογραφή επτά υπουργών το σχέδιο νόμου για τη «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση».
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το «μαύρο» που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας».
Ενώ σημειώνουν πως «μοναδικό νέο στοιχείο της νομοθετικής πρωτοβουλίας είναι «η έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων», στην οποία αιτιολογούνται...οι αμαρτίες της ΕΡΤ: «Με την προτεινόμενη ρύθμιση εξυγιαίνεται ένα από τα πιο σπάταλα ΝΠΙΔ του Δημοσίου Τομέα, με αποτέλεσμα οι ευεργετικές συνέπειες να είναι μεγάλες και απροσδιόριστες ακόμα». Ούτε λέξη ασφαλώς για τη νέα «μαύρη τρύπα» τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προκάλεσε στον κρατικό προϋπολογισμό το «λουκέτο» στην ΕΡΤ».

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο δεν αφορά στο μεταβατικό σχήμα, αλλά στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε. (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση), η οποία θα είναι δημόσια επιχείρηση που θα ανήκει στο δημόσιο τομέα και θα εποπτεύεται από το κράτος, αλλά θα διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
Επιπλέον, το προσωπικό της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. θα προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής και με συμβάσεις έργου, ενώ παρέχεται κατ' εξαίρεση η δυνατότητα με απευθείας ανάθεση, της εκτέλεσης ορισμένου έργου σε δημοσιογράφους, επιστημονικό, τεχνικό και καλλιτεχνικό προσωπικό.
Σημειώνεται, τέλος, ότι με τροπολογία η οποία αναμένεται να κατατεθεί, θα ρυθμίζονται τα θέματα που σχετίζονται με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της καταργηθείσης ΕΡΤ.

BAΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΠΟΜΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ!
Βάρβαρη και παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στους πομπούς της ΕΡΤ στα Γεράνεια. Διέκοψαν τοτηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα της ΕΡΤ.
Το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7), με εντολή του υπουργείου Οικονομικών τα ΜΑΤ με 2 μισθωμένους ιδιώτες τεχνικούς έσπασαν τις κλειδαριές του πομπού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στην κορυφή των Γερανείων, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις και "έριξαν" το σήμα. (Ο πομπός έδινε σήμα στονΚορινθιακό κόλπο, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Αττική και το Σαρωνικό).
Δήλωση για την παράνομη και βάρβαρη επέμβαση των ΜΑΤ έκανε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Στα Γεράνεια όρη τα ΜΑΤ με ιδιώτες τεχνικούς ρίχνουν κι άλλο 'μαύρο' στην ΕΡΤ – Δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας σ' αυτή τη χώρα;
Πριν μια ώρα με εντολή του υπουργείου Οικονομικών (του Στουρνάρα) τα ΜΑΤ με 2 μισθωμένους ιδιώτες τεχνικούς έσπασαν τις κλειδαριές του πομπού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στην κορυφή των Γερανειών, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσει κι 'έριξαν' το σήμα. (Ο πομπός έδινε σήμα στον Κορινθιακό κόλπο, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Αττική και τον Σαρωνικό).
Κι όλα αυτά όταν για 17η μέρα η κυβέρνηση παρανομεί και δεν εφαρμόζει τη ρητή διάταξη -προσωρινή διαταγή- του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι πρέπει αμέσως να επανέλθει το σήμα και η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.
Κάτω το πραξικόπημα Σαμαρά, Στουρνάρα, Κεδίκογλου, Καψή, Μάναλη
Η Δημοκρατία θα νικήσει – οι πραξικοπηματίες θα κάτσουν στο σκαμνί
Η ΕΣΗΕΑ, όλα τα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ, οι ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να κηρύξουν γενική πολτική απεργία και να καλέσουν τον δημοκρατικό λαό σε μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Οσο κρύβονται το πραξικόπημα επιβάλλεται."
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  5/7
Ραδιομέγαρο ΕΡΤ
19.30 Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση
ΕΡΤ-ΚΡΙΣΗ-ΑΓΩΝΕΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Οργάνωση :Πρωτοβουλία των 1000: Για ένα πλατύ πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο αντίστασης για τη συμπαράταξη και την ενότητα της Αριστεράς.
Ομιλητές:
. Παναγιώτης Καλφαγιάννης - πρόεδρος, ΠΟΣΠΕΡΤ
. Σεραφείμ Σεφεριάδης - πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
. Κώστας Βαρδάκης - πρόεδρος Συλλόγου <<Γιάννης Κορδάτος>>
. Παναγιώτης Λαφαζάνης - κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ

Στη συζήτηση θα παρέμβουν :
. Τάκης Μαστρογιαννόπουλος - ΣΥΡΙΖΑ (ΑΝΑΣΑ)
. Μιχάλης Αποστόλου - μέλος ΑΝΤΑΡΣΥΑ
. Αντώνης Νταβανέλλος - ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή Πλατφόρμα)
. Μαρία Ζευγώλη - Κομμουνιστική Ανανέωση
. Βασίλης Θεοφανόπουλος - Κ.Ο. Ανασύνταξη
. Χρήστος Κατσούλας - << Παρέμβαση >> (Σχέδιο Β)
Συντονιστής: Ανδρέας Παγιάτσος - Ξεκίνημα



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
21.30:
Χαϊνηδες
Ζαχαρούλα Κλιματσάκη
Ηλίας Βαμβακούσης
Γιώργος Ανδρέου
Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης
Μαρία Παπαγεωργίου
Ευτυχία Μήτριτσα
Δημήτρης Καρράς

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου