Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ (16/7) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ "ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ" - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

apergia_women
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ (15/7) ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΣΤΙΣ 8 μ.μ.
EΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΤΑ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (16/7) ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΛΙΣΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (15/7)!
Αγωνιστικός αναβρασμός επικρατεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τηςεκπαίδευσης για το πρόγραμμα απολύσεων και "κινητικότητας" στο Δημόσιο, μετά και την κατάθεση στην επιτροπή της  Βουλής τουπολυνομοσχεδίου - καρμανιόλα, το οποίο ανοιγει το δρόμο για αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
Οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της 24ωρης γενικής απεργίας (Τρίτη 16/7) είναι εντατικές, ενώ στο χορό των κινητοποιήσεων έχουν μπει και οι υγειονομικοί (γιατροί-νοσηλευτές), με τον κλάδο τους να έχει πάρει απόφαση για δύο 24ωρες απεργίες (αύριο Τρίτη 16/7 και την Τετάρτη 24/7).
Τα συνδικάτα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα καλούν σε τριήμερες κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκινούν σήμερα Δευτέρα (15/7) με συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 8 το βράδυ, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντικά πλήθος καλλιτεχνών που θα δώσουν συναυλία. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει την Τρίτη (16/7) στις11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 7 το βράδυ της Τετάρτης (17/7), μέρας ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Βουλής.
ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (15/7)
Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (15/7) στο κέντρο της Αθήνας οι δημοτικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ανοίγει το δρόμο για την ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας και στον προθάλαμο για την ανεργία. 
Από σήμερα και έως την Τετάρτη 17 Ιουλίου, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας οι δήμοι που αντιδρούν στην κινητικότητα. Σημειώνεται πως την Τετάρτη τίθεται σε ψηφοφορία το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Θα λειτουργήσουν μόνο οι κοινωνικές δομές, με εξαίρεση την Τρίτη, 16 Ιουλίου, παραμονή της ψήφισης του νομοσχεδίου όπου δεν θα λειτουργήσει απολύτως τίποτα. 
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (15-18/7) ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Σε πολύ έντονο κλίμα διεξήχθη επί 2,5 ώρες στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση των εκπροσώπων της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.
Στέλεχος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κατήγγειλε ότι σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών προσέβαλε τα μέλη της ΚΕΔΕ λέγοντας «δεν μπορώ να συνομιλώ με Ταλιμπάν». Ο συγκεκριμένος δήμαρχος αποχώρησε από τη συνάντηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Οι δήμαρχοι θέτουν ως κόκκινη γραμμή τη διάταξη βάσει της οποίας ασκείται πειθαρχική δίωξη σε δημάρχους στην περίπτωση που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους και απειλούν με μαζικές παραιτήσεις δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων σε περίπτωση που αυτή δεν απαλειφθεί από το πολυνομοσχέδιο.
Το δεύτερο αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να μην υπάρξουν νέες παρεμβάσεις προς την ενίσχυση του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, ήτοι το Παρατηρητήριο να μην ελέγχει εκ των προτέρων τον προϋπολογισμότων δήμων. Το συγκεκριμένοι αίτημα, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει, ενώδεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει το προσεχές διάστημα και νέο κύμα διαθεσιμότητας.
Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, στη σύσκεψη συζητήθηκε και το να μετακινηθούν το 80% των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. και να ασχολούνται με την είσπραξη φόρων αρμοδιότητας των δήμων.
Πάντως, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, οι δήμαρχοι που μετείχαν στη σύσκεψη υποστήριξαν ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να θιγούν και καθαρίστριες των σχολείων.
Επιπλέον, οι δήμαρχοι πρότειναν να υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, προκειμένου να εισπράξει τοκράτος, για λογαριασμό των δήμων, τα ποσά που τους οφείλουν διάφοροι φορείς και στη συνέχεια να τούς τα αποδώσει.
Παράλληλα, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα κατάργησης νομικών προσώπων (π.χ. αναπτυξιακών εταιρειών) στους δήμους.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Η ανακοίνωση αναλυτικά:
Η Γενική Συνέλευση των Δημάρχων (Κ.Ε.Δ.Ε.) που συνεδρίασε την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στο Ξενοδοχείο «Caravel» και υπό την παρουσία χιλιάδων εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε το κλείσιμο των Δήμων και την αναστολή λειτουργίας τους από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 μέχρι και την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013. Είναι πλέον εμφανές και στον πιο δύσπιστο πως οι «μεταρρυθμίσεις» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ισοδυναμούν με απολύσεις εργαζομένων και διάλυση του θεσμού.
Με δεδομένο πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «καρμανιόλα», μεταφέρθηκε για την ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ως εξής:
1. Το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 και ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 απέχουμε από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
2. Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ όλοι οι πρωτοβάθμιοι Σύλλογοι της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια αλλά και στην Αττική είναι σε ετοιμότητα και ζητούν συναντήσεις με του τοπικούς «βουλευτές» τους. Στόχος είναι να επισημανθεί το «έγκλημα» της μνημονιακής πολιτικής. Ας τους γίνει σαφές πως όσοι συμβάλλουν με τη ψήφο τους στο «κλείσιμο» 6.000 σπιτιών συναδέλφων θα κηρυχτούν ανεπιθύμητοι στο Νομό της εκλογικής τους Περιφέρειας.
3. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 12.00 το πρωί, συγκεντρωνόμαστε στην Πλατεία Καραϊσκάκη από την οποία θα ξεκινήσει μηχανoκίνητη πορεία. Μηχανοκίνητες πορείες θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των συλλόγων μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια.
4. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, στις 8.00 το βράδυ, συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που πραγματοποιείται από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες μέλη της, στην Πλατεία Συντάγματος. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία Καλλιτεχνών.
5. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 συμμετέχουμε ενωτικά, μαζικά και αγωνιστικά στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Γ.Σ.Ε.Ε. Προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 10.30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Ταυτόχρονα συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις πόλεις της χώρας από τα κατά τόπους Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα.
6. Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, από τις 8.30 το βράδυ, πραγματοποιούμε Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με κάθοδο όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος με προσπάθεια συντονισμού με όλους τους κλάδους του Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα που πλήττονται και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί ΟΛΟΝΥΧΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ενώ θα γίνει προσπάθεια πραγματοποίησης Συναυλίας Συμπαράστασης από διάφορους καλλιτέχνες.
Βασικό σύνθημα μας είναι: «ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΤΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ-ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ».
7. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία στη Βουλή. Η ώρα και ο τόπος συγκέντρωσης θα καθοριστεί με νεότερη ανακοίνωσή μας.
Την κρίσιμη αυτή στιγμή με τη διαμόρφωση ενός κοινού μετώπου εργαζομένων, αιρετών και των πολιτών είναι σίγουρο ότι με την αποφασιστικότητα και τη δυναμική μας θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει κάθε διάταξη και σκέψη για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΠΡΟΓΡΑΦΕΣ 2.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!
Στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανά τη χώρα έφτασαν την Παρασκευή οι λίστες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών τεχνικών ειδικοτήτων που μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απόλυσης. Μετά το πρώτο «ξεσκαρτάρισμα» βάσει... κοινωνικών κριτηρίων, σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας, τα ονόματα θα πρέπει να αποσταλούν ως τηΔευτέρα (15/7) στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Η κίνηση προκάλεσε την οργή της ΟΛΜΕ, η οποία κατήγγειλε ότι με τον τρόπο αυτό «προγράφονται» οι καθηγητές που θα οδηγηθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, πριν ακόμα ψηφιστεί η σχετική νομοθετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο.
Στο σχετικό έγγραφο που υπογράφεται από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Θανάση Κυριαζή και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση ζητείται από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στις 18:00 στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας οι ονομαστικές λίστες με τους καθηγητές που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και τα ονόματα αυτών που υπάγονται σε αυτό το καθεστώς, αλλά εξαιρούνται λόγω κοινωνικών κριτηρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα οι διευθυντές Β/βαθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς, ακόμα και τηλεφωνικά μέσα στο Σαββατοκύριακο τους εκπαιδευτικούς που περιλαμβάνονται στη λίστα της διαθεσιμότητας.
Την παράνομη κίνηση του υπουργείου Παιδείας να δημοσιοποιήσει τις λίστες πριν καν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο-φονιάς, κατήγγειλε η ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της:
«Πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί τη διάταξη του υπό ψήφιση νόμου,δημοσιοποιεί τις λίστες της ντροπής και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.
Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα.
Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του!
Αποφασίζουμε - διατάσσουμε - απολύουμε.
Επισημαίνουμε ότι τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.
Οι εκπαιδευτικοί δεν θα σκύψουμε το κεφάλι. Τώρα όλοι στον αγώνα. Κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα και απόλυση».
Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου