Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ:Τρίτη 16 Ιούλη - Όλοι στην Γενική Απεργία

Oύτε Εφεδρείες, Ούτε Απολύσεις – Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις

Είναι πια καιρός… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

― για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης
― για να διώξουμε τη χούντα της «Νέας» Συγκυβέρνησης και της Τρόικας
Τρίτη 16 Ιούλη – Όλοι στην Γενική Απεργία
Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών–Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την αγαστή συνεργασία των αργυρώνυτων ΜΜΕξαπάτησης. 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα για απόλυση, μέσω «διαθεσιμότητας». Μετά την προσπάθεια να πετάξει στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στις ουρές των ανέργων 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους, χιλιάδες στην εκπαίδευση μέσω «υποχρεωτικών μετατάξεων» και καταργήσεων ειδικοτήτων (μετά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών) κ.α. Την ίδια στιγμή κλείνει νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, «συγχωνεύει»/καταργεί σχολεία κ.λπ.
Το Πολυνομοσχέδιο είναι όλεθρος για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η κατάσταση δεν συμμαζεύεται πια. Αιώνας μοιάζει να έχει περάσει από το αμίμητο success story. Μπροστά μας βρίσκονται οι «μαύρες τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, το λουκέτο δεκάδων οργανισμών, οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο (που φέρνουν πολλαπλάσιες απολύσεις στον Ιδιωτικό τομέα), το λουκέτο χιλιάδων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, η κατάρρευση των κρατικών εσόδων, η εκτίναξη ελλειμμάτων και χρεών (δημόσιων και ιδιωτικών), η ανεργία–τέρας. Ο ελληνικός καπιταλισμός, σε βαθιά ύφεση διαρκείας, έχει καταντήσει ένα κουφάρι, που μπορεί να φυτοζωεί μόνο με απανωτά ΜΕΤΡΑ–ΣΟΚ: νέες μειώσεις μισθών/συντάξεων αλλά και «ξαφνικός θάνατος» σχολείων και νοσοκομείων, τσουνάμι απολύσεων, κατασχέσεις σπιτιών και κάθε είδους εισοδήματος έναντι οφειλών στην εφορία, κατάσχεση καταθέσεων (ό,τι έχει απομείνει στους μικροκαταθέτες), φυλακίσεις για χρέη π.χ. 300 ευρώ! Για να διατηρείται αυτό το σάπιο σύστημα πάνω στα πτώματά μας, απαιτεί στραγγάλισμα των ελευθεριών μας, ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα όρια μιας δικτατορίας: Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πραξικοπήματα τύπου ΕΡΤ, επιστρατεύσεις, ΜΑΤ, ξύλο και τρομοκρατία.
Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις και τα λουκέτα είναι αγώνας ζωής ή θανάτου, για όλη την εργατική τάξη, όλη την κοινωνία. Αν τα επιτρέψουμε, η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα, δηλαδή των δημόσιων αγαθών και κοινωνικών υπηρεσιών, θα είναι ταχύτατη και αμετάκλητη. Εφαρμογή των Μνημονίων σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαίδευσης, Υγείας και Ασφάλισης, ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, δουλικές σχέσεις εργασίας και «κινέζικους» μισθούς για όλους τους εργαζόμενους.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Όταν ξεκίναγε το πραξικόπημά του στην ΕΡΤ, ο Σαμαράς νόμιζε ότι ντύθηκε τον αυτοκρατορικό μανδύα της πυγμής. Όμως ο αγώνας και η κατάληψη στην ΕΡΤ άνοιξαν ένα νέο δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους, για να οργανώσουμε μια νικηφόρα αντίσταση στις απολύσεις και τα λουκέτα. «Έσπασαν» την τρικομματική και αδυνάτισαν τα κόμματα και τους υποστηρικτές των Μνημονίων. Έδειξαν ότι δεν είμαστε ραγιάδες να μας κυβερνούν με το βούρδουλα των επιστρατεύσεων, των ΜΑΤ και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, τα ακροδεξιά αποβράσματα που έχουν μαζέψει στα «πολιτικά» επιτελεία τους, μια κλίκα πλουσίων και οι υπηρέτες τους από το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η πολιτική κρίση μπαίνει σε φάση νέου παροξυσμού. Ο Σαμαράς μπορεί ακόμα να είναι «μοναδική λύση» (ιδιαίτερα για τους ιμπεριαλιστές Ε.Ε.–ΔΝΤ), ο δρόμος που τραβάει, όμως, απειλεί να τον στείλει στα σκουπίδια της Ιστορίας. Τα ίδια περιμένουν τους «μνημονιακούς» σ’ όλη την Ευρώπη: η οικονομική κρίση βαθαίνει, τα αστικά κόμματα «τρίζουν», οι αγώνες μεγαλώνουν μαζί με την αμφισβήτηση του «τέρατος» της Ε.Ε. και του Ευρώ.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ - Να οργανώσουμε ένα νικηφόρο αγώνα
 
Οι πρώτες κινητοποιήσεις στους Δήμους δείχνουν τη διάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αυτό φαίνεται π.χ. και από τους δημάρχους που σέρνονται σε αποφάσεις για «κλείσιμο» των δήμων. Όμως ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο:
ü  Είναι αγώνας για την ανατροπή της «νέας» συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια να λυπηθούν τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια του Μαξίμου και των Βρυξελών ή για «ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις», που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους.
ü  Χρειάζεται όλοι οι κλάδοι, ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ., ιδιαίτερα από τους χώρους που άμεσα κινδυνεύουν, να κατέβουν άμεσα σε κοινές κινητοποιήσεις, ενώνοντας τους εργαζόμενους στους Δήμους με τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, που μόνο έτσι μπορούν να μας νικάνε!
ü  Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Να μην αφήσουμε κανένα γραφειοκράτη να φρενάρει, ν’ αποπροσανατολίσει τον αγώνα. Σε κάθε δήμο και γειτονιά, να γίνουν «κέντρα αγώνα», με καταλήψεις δημαρχείων, ανοιχτές συνελεύσεις εργαζόμενων, άνεργων, νέων, μπλόκα δρόμων και καταλήψεις κτηρίων, να φτιαχτούν επιτροπές δράσης.
ü  Με στόχο: ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να την επιβάλλουμε παρά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική των «ηγεσιών» ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Μέχρι να ρίξουμε τη «νέα» συγκυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα, να σταματήσουμε την καταστροφή των απανωτών Μνημονίων. Φτάνει πια με τις ξεκομμένες κινητοποιήσεις που εξαντλούν τις δυνάμεις μας! Τώρα είναι η ώρα, ενωμένοι, μαζικά, αποφασιστικά, να τους στείλουμε στον αγύριστο.
Ν’ ανοίξουμε έτσι τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουμε την καταστροφή, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους λαούς και τα κινήματα στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο, τις αραβικές χώρες, που ξεσηκώνονται για δουλειά, ψωμί και ελευθερίες.
 
ü  Καμία Απόλυση – Καμία «Διαθεσιμότητα»/«Μετάταξη» – Δουλειά για όλους
ü  Όχι Λουκέτα και «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών – Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους
ü  Να καταργηθεί η χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η φασιστική Επιστράτευση Απεργών. Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας.
ü  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ
ü  Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.
ü  Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς–κλειδιά της οικονομίας.
 Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας 
                 ergatikipali@okde.gr          www.okde.gr       
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου