Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Νέα δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ με δύο μονάδες. Πλησιάζει το 15% η Χρυσή Αυγή

Στην πρώτη θέση περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προς την πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse RC για την "Εφημερίδα των Συντακτών".
Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων (χωρίς αποχή/λευκό/άκυρο), προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,5% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 21,5%, η Χρυσή Αυγή με 14,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι ΑΝΕΛ με 4,5% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Στο 11% κυμαίνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επανακάμπτει στα ποσοστά των αρχών του 2013, την ώρα που η ΝΔ έχει πλέον απολέσει μία μονάδα. Από τα αξιοσημείωτα της δημοσκόπησης η σταθερή άνοδος της Χρυσής Αυγής, η οποία κερδίζει έδαφος και η συνεχής πτώση της ΔΗΜΑΡ, η οποία φαίνεται ότι πληρώνει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.
Σε άνοδο το ΚΚΕ, ενώ φθίνουσα πορεία ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που έπεσαν στο 4,5%.
Οι ροές των ψηφοφόρων
Ως προς τις μετακινήσεις ψηφοφόρων, η Νέα Δημοκρατία "αιμορραγεί" κυρίως προς τη Χρυσή Αυγή με το 11% των ψηφοφόρων της να μετακινείται προς το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει το 7% των ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή και το 5% προς το ΚΚΕ. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν συσπειρώσεις 62% και 64% αντίστοιχα. Χαμηλή συσπείρωση (46%) σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, στις ηλικίες από 18 έως 59 ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σταθερά πρώτος (26%), ωστόσο στους πάνω από 60 η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 30% έναντι 16% της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στις ηλικίες 18-44 η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου