Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Επιτέλους! Η Κυβέρνηση που όλοι ονειρευτήκαμε!


Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος του Παπανδρέου, σήμερα ο Παπανδρέου ζει στην Βοστώνη.

Ο Βενιζέλος ήταν αντιπρόεδρος του Παπαδήμου, σήμερα ο Παπαδήμος ζει στην Βοστώνη. Προτείνουμε στην οικογένεια Σαμαρά να αρχίσει να αναζητά επειγόντως οικία στην Μασαχουσέτη, διότι και τα σπίτια είναι λίγα και τα ενοίκια ακριβά.

Όσο για την ανάληψη του υπουργείου Εξωτερικών, η επικρατούσα ερμηνεία είναι ότι ο Ευάγγελος την κάνει…σιγά- σιγά από τη χώρα. Ως τότε, στα παγκόσμια φόρα θα συναγελάζεται με την Λαγκάρντ.

Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτριος Αβραμόπουλος, Αναπληρώτρια, Φωτεινή Γεννηματά: Δεν ξέρω αν το έχετε αντιληφθεί, αλλά αν γίνει πόλεμος, αρχηγός του Στρατού θα είναι ο Δημήτρης και υπαρχηγός η Φώφη. Αν ήμουν ο Τουρκικός Στρατός, θα έπινα ήδη τον καφέ μου στην Λάρισα.

Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης: Με 15.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες, το φρέσκο αίμα δεν θα λείψει ούτε στιγμή από τον καημένο τον μπαμπά του.

Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου: Πτωχέ μετανάστη, την ιθαγένεια θα στην απονέμουν στο νεκροκρέβατο κι αυτό μόνο εφόσον οι τελευταίες σους λέξεις είναι «ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις κ.λπ». Ο σύμβουλος του κ. Αθανασίου, ο αναθεωρητής ιστορικός Ιωάννης Κουτούλας, από χθες άρχισε να ξυγγράφει έργο με τίτλο «Ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος, γι΄ αυτό έφαγε τους Οβραίους λάχανο»

Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοίδης: Βροντάει ο Μπόμπολας, αστράφτει η Γκιώνα. Οι μπουλντόζες θα ανάψουν πάραυτα τις μηχανές τους κι όσες δεν το πράξουν, θα διαπομπευθούν ως οροθετικές. Δεν είμαι μάντης, αλλά κάτι μου λέει ότι θα σιχαθούμε να τον βλέπουμε στον Πρετεντέρη.

Υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος: Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος φάγανε τον Κώστα τον Τζαβάρα και ο πνευματικός κόσμος θρηνεί και κόπτεται. Ούτως ή άλλως, ο Τζαβάρας θα μείνει στην παγκόσμια ιστορία ως ο υπουργός που κατάφερε να μεταφέρει έναν αρχαίο ναό από την Ηλεία στην Μεσσηνία, δίχως να κουνήσει από τη θέση του ούτε το ναό, ούτε τη Μεσσηνία, ούτε την Ηλία. Προσέξτε την αλυσίδα των υπουργών Πολιτισμού: Καραμανλής, Βουλγαράκης, Λιάπης, Γερουλάνος, Τζαβάρας, Παναγιωτόπουλος. Η θεωρία της Εξέλιξης των Ειδών αντεστραμμένη, προβλέπω δε ότι ο τελευταίος κρίκος θα είναι ο Κώστα Πρέκας.

Υπουργός ΕΡΤ, Παντελής Καψής: Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Θα μεταφέρει τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό στο δημόσιο τομέα, θα κάνει δηλαδή στην ΕΡΤ ό, τι έκανε στις εφημερίδες του Λαμπράκη και του Ψυχάρη. Θα στείλει εκατοντάδες ανθρώπους στην ανεργία, την πείνα και την απόγνωση και θα το απολαύσει μέχρι το μεδούλι.

Υπουργός Υγείας, Άδωνης Γεωργιάδης: Ο Σαμαράς παρεξήγησε την πάνδημη εντολή «πηγαίνετέ τον, επιτέλους, σε έναν γιατρό!» και έκανε τον Άδωνη υπουργό Υγείας. Κατόπιν τούτου, μαζί με τις κλίνες θα συγχωνευθούν και οι ασθενείς και αν περισσεύει κανένα χέρι, κανένα πόδι, καμιά νεφραμιά, θα κόπτεται σαν τον Γόρδιο Δεσμό. Στον επόμενο ανασχηματισμό, το χαρτοφυλάκιο της Υγείας θα ανατεθεί στον δόκτωρ Γιόζεφ Μένγκελε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου