Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ένα ραντεβού χωρίς νόημα ή ένα περίεργο ραντεβού;

Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης
Συνάντηση των προεδρείων ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Ν. Δένδια!
Αρχικά από δημοσιογράφους, εργατικούς συντάκτες και στη συνέχεια από δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ, πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στις 12μ θα γίνει συνάντηση των προεδρείων των δύο συνομοσπονδιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, στα γραφεία της ΓΣΕΕ, μετά από αίτημα του Υπουργού!
Επισήμως το περιεχόμενο της συνάντησης δεν μας είναι γνωστό. Φαίνεται ή κάνουν πως το αγνοούν ακόμη και αυτοί που συμφώνησαν στην πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.
Εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Το ραντεβού έχει σχέση  με την προσπάθεια που γίνεται για τον περιορισμό των διαδηλώσεων των εργαζομένων;
Οι εκπρόσωποι της Αυτόνομης Παρέμβασης στην ΑΔΕΔΥ, Σπανού Δέσποινα και Γιώργος Χαρίσης ζήτησαν εγγράφως να μην παραστεί η οργάνωση σε μια τέτοια συνάντηση και να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία των εκπροσώπων της καμιά συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και των αγωνιστικών διεκδικήσεων των εργαζομένων.
Η τρικομματική κυβέρνηση θωρακίζει το καθεστώς, γιατί φοβάται ότι με τα βάρβαρα μέτρα που λαμβάνονται σε βάρος της κοινωνίας, με την έκκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας, της ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και με την εμπορευματικοποίηση και κατάργηση βασικών κοινωνικών αγαθών, οι συσσωρευμένη κοινωνική οργή αργά ή γρήγορα θα εκκραγεί και θα συμπαρασύρει τις δυνάμεις του μνημονίου που καταδυναστεύουν τις ζωές μας.
Η Αυτόνομη Παρέμβαση καλεί την τελευταία στιγμή την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ να κρατήσουν τα προσχήματα και να αρνηθούν να συναντηθούν με τον κ. Δένδια, γιατί ομολογουμένως αναρωτιόμαστε: Ποιο μπορεί να είναι το νόημα της συνάντησης;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου