Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Το κρυφό παρελθόν του Αμβρόσιου: Ήταν Μοναχός-πολεμιστής Σαολίν!

Η απάνια εικόνα-ντοκουμέντο του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, από την εποχή που δίδασκε πολεμικές Τέχνες για ελάχιστους προνομιούχους που ήταν πρόθυμοι να ταπεινωθούν μπροστά στον «Μεγάλο Δάσκαλο με το λευκό φρύδι». Προφανώς αυτή η εικόνα ενέπνευσε και τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Η σπάνια εικόνα-ντοκουμέντο του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, από την εποχή που δίδασκε πολεμικές Τέχνες για ελάχιστους προνομιούχους που ήταν πρόθυμοι να ταπεινωθούν μπροστά στον «Μεγάλο Δάσκαλο με το λευκό φρύδι». Προφανώς αυτή η εικόνα ενέπνευσε και τον Κουέντιν Ταραντίνο.

Μέλος μιας μυστικής αδελφότητας, που…κατείχε τα υπέρτατα μυστικά του Κουνγκ-Φου, έχει υπάρξει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος πριν ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κληρικός, ήταν γνωστός στον χώρο των πολεμικών τεχνών, ως «Master Spai-Pei»

Σπάνια εμπειρία στον θρησκευτικό πόλεμο και ειδικά στο στυλ μάχης «Αναγεννώμενος Φοίνικας», έχει ο γνωστός Μητροπολίτης που, εκτός των άλλων, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει εμπνεύσει και τον γνωστό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο να βασίσει επάνω του τον γνωστό ήρωα από το Kill Bill.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προεξέχον μέλος της «Φατρίας του Λευκού Φρυδιού», ο Aμβρόσιος ήταν γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του: Αντιπαθούσε τους γυμνιστές, τους πιστούς άλλων θρησκειών, τους Γιαπωνέζους, τους Αιγυπτίους και γενικά όσους του αντιμιλούσαν. Γι’ αυτό και συμπεριφέρονταν με πρωτοφανή σκληρότητα στους μαθητές του, τους οποίους ταπείνωνε και χτυπούσε. Πολλές από αυτές τις συνήθειες, μάλιστα, τον συνόδευσαν και στη νέα του ποιμαντική καριέρα, απέναντι σε βουλευτές και άλλα θεσμικά πρόσωπα.

Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο Αμβρόσιος ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν το περίφημο «Θανατηφόρο χτύπημα της «Δεκαπεντάλεπτης καμπάνας»! Μια πολεμική τεχνική που οδηγούσε τον αντίπαλο σε βέβαιη συνθηκολόγηση, καθώς τον ανάγκαζε να παγώσει τα «λάθος» νομοσχέδια, σπάζοντάς του τα νεύρα.

Το «Θανατηφόρο χτύπημα της Δεκαπεντάλεπτης Καμπάνας», σπάνια διδάσκεται, καθώς αποτελεί ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά των πολεμικών τεχνών, που μόνο ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να γνωρίζουν. Λένε ότι πρόκειται για μια μαρτυρική δοκιμασία, όπου ο αντίπαλος χτυπάει τις καμπάνες κάθε 15 λεπτά, μέχρι εξολοθρευτούν οι αντιστάσεις του αντιπάλου και να γίνει το δικό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου