Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η «κοκαϊνη των φτωχών» σαρώνει στην Ελλάδα !!!



Κανείς δεν ξέρει τι ήρθε πρώτο: η οικονομική κρίση που διαλύει την Ελλάδα ή το σίσα, το ναρκωτικό που έχει γίνει γνωστό ως «η κοκαΐνη των φτωχών»; Αυτό που ξέρουν όλοι πάντως είναι το σίσα σκοτώνει. Και με μόλις…2 ευρώ τη δόση, το ναρκωτικό-δολοφόνος έχει γίνει ο διώκτης της Ελλάδας», αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Guardian.

Σύμφωνα με τους «γνώστες» πρόκειται για το χειρότερο είδος ναρκωτικού. «Σου καίει τα σωθικά, σε κάνει επιθετικό σε σημείο παραφροσύνης. Είναι δολοφόνος και σε μετατρέπει σε δολοφόνο», λένε μερικοί ναρκομανείς σε φιλμ που έδωσε στη δημοσιότητα το Vice.com.

Το ναρκωτικό που προτιμούν εκατοντάδες άστεγοι, απελπισμένοι Έλληνες, το σίσα είναι μια παραλλαγή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης που μπορεί να ωθήσει τους χρήστες σε κατάσταση ανεξέλεγκτης βίας, ενώ ενισχύεται από τις ουσίες με τις οποίες συχνά αναμειγνύεται: οξέα μπαταρίας, λάδι μηχανής ή ακόμη και σαμπουάν.

Το χειρότερο όμως είναι πως όχι μόνο είναι εύκολο να το βρει κανείς, αλλά και εύκολο στην παρασκευή του: κομμένο και ραμμένο για μια κοινωνία που παρά τα επίσημα αισιόδοξα προγνωστικά και τη δημοσιονομική πρόοδο, βλέπει ελάχιστο φως στην άκρη του τούνελ.

«Η κρίση έδωσε στους εμπόρους τη δυνατότητα να προωθήσουν ένα νέο, φτηνό ναρκωτικό, την κοκαϊνη των φτωχών» αναφέρει στο δημοσίευμα ο Χαράλαμπος Πουλόπουλος, διευθυντής του ΚΕΘΕΑ. «Το σίσα μπορεί να το φτιάξει κανείς ακόμη και στο σπίτι του, δε χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο».

Σε όλη την Ελλάδα, οι συνέπειες των έξι χρόνων αυστηρής οικονομικής ύφεσης είναι σκληρές και ανελέητες. Η κατάθλιψη, μαζί με τα ναρκωτικά και την κατανάλωση αλκοόλ, έχουν αυξηθεί δραματικά. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, υπό το βάρος και των αυστηρών οικονομικών μέτρων που έχει οδηγήσει στην περικοπή κατά 40% των εισοδημάτων των Ελλήνων.

Η πορνεία –ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσει κανείς χρήματα προκειμένου να εξοικονομήσει τη δόση του– έχει εξαπλωθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Σε ένα κλίμα διαβρωτικής αβεβαιότητας –όπου οι αυτοκτονίες έχουν αυξηθεί και η εξάπλωση του HIV έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις– οι ναρκομανείς (υπολογίζονται περί τους 25.000), γίνονται όλο και περισσότερο αυτοκαταστροφικοί.

 Guardian-ethnos-alfavita

http://paganeli.wordpress.com/2013/05/19/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%8A%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%86%CF%84%CF%89%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB/


1 σχόλιο:

  1. DIKASON KYRIE TOYS ADIKOYNTAS ME POLEMHSON TOYS
    POLEMOYNTAS ME EPILABOY OPLOY KAI THYREOY KAI
    ANASTHTHI EIS THN BOHTHIAN MOY EKXEON ROMFEAN
    EX ENANTIAS TON KATADIOKONTON ME EIPON H PSYXH MOY SOTHRIA SOY EIMI EGO..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή