Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών για το σχέδιο «Αθηνά»



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» αλλά και στο σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων (αποφοίτων ΤΕΙ, ΕΠΑΣ, σχολών κατάρτισης κ.λπ.) πραγματοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης.


Ειδικά για το σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων, οι σπουδαστές είπαν πως πρόκειται στην ουσία για ένα καθεστώς με μεροκάματο 18 ευρώ, το οποίο όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στους απασχολούμενους, αλλά ευνοεί μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το μισθολογικό κόστος.

Οι διαδηλωτές ανέφεραν πως, με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης για τους νέους, απλώς οι άνεργοι θα «ανακυκλώνονται» λαμβάνοντας για έξι μήνες περίπου 300 ευρώ.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία προς τον ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά, όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με αφορμή και την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το σχέδιο «Αθηνά».

Πηγή: thesstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου