Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Η 'ΟΜΑΔΑ ΨΕΜΑΤΟΣ' ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ




Επειδή η προπαγάνδα και τα ασύστολα ψεύδη δεν αποτελούν μονοπώλιο της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης 'Χρυσή Αυγή' αλλά αποτελούν διαχρονικό εργαλείο των κάθε λογής απατεώνων/διεφθαρμένων/ανήθικων/εξουσιομανών/αλητών της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, θεωρούμε δημοσιογραφικά επιβεβλημένο να αφιερώσουμε την παρούσα ανάρτηση στην 'Ομάδα Αλήθειας' της Νέας Δημοκρατίας.




Η εν λόγω ανώνυμη ομάδα αυτοσυστήνεται ως 'μια ομάδα πολιτικής ανάλυσης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία, χωρίς να την εκφράζει επίσημα' ενώ παράλληλα διευκρινίζεται πως 'Τα κείμενα που δημοσιεύονται στον ιστότοπό της αποτελούν θέσεις της "Ομάδας Αλήθειας" και όχι του πολιτικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας' (http://www.truthteam.gr/).



Κλασική μέθοδος αποποίησης ευθυνών και παρακρατικής διασύνδεσης. Αφ'ενός η 'Ομάδα Αλήθειας' κρύβεται πίσω από την ανωνυμία, όπως όλοι οι θρασύδειλοι συκοφάντες, κι αφ'ετέρου απαλλάσει τη Νέα Δημοκρατία από τυχόν συνέργεια στις αξιόποινες πράξεις που διαπράττει.


Στην πραγματικότητα η 'Ομάδα Αλήθειας' δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα δεξιό/ακροδεξιό site παραπληροφόρησης των Ελλήνων πολιτών-ψηφοφόρων. Ακολουθώντας το πρότυπο του Antinews (www.antinews.gr), στελεχώνεται από εξίσου αποτυχημένα κομματόσκυλα που παρασιτούν εις βάρος της κοινωνίας, όντας έξωθεν/ανεπίσημα χρηματοδοτούμενα από τη Νέα Δημοκρατία.


Δηλαδή η Νέα Δημοκρατία, ως ένα από τα δύο 'κόμματα εξουσίας' που οδήγησαν την Ελλάδα στην φτωχοποίηση και την ανυποληψία, εξακολουθεί να καταχράται χρήματα του κρατικού κορβανά για να συντηρεί τον 'κομματικό στρατό' της. Επαναλαμβάνει τις ίδιες καταστροφικές και κοινωνικά ανάλγητες επιλογές που - καθ'όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης/Δικομματισμού - καλλιέργησαν τη διαπλοκή, την αναξιοκρατία, την παρανομία, την αδικία.


Είτε ασχοληθούμε με τη Δημόσια Τηλεόραση, όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου διορίζει κομματόσκυλα ως ΠΕΘ (= Προσωπικό Ειδικών Θέσεων) με 3500 ευρώ/μηνιαίως (με τυπικό παράδειγμα την Ανθή Σαλαγκούδη), είτε με τους υπολοίπους φορείς του Δημοσίου Τομέα, όπου βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας (όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Χρήστος Σταϊκούρας) διορίζουν συγγενικά τους πρόσωπα ενώ απολύουν συμβασιούχους και θέτουν σε διαθεσιμότητα μονίμους υπαλλήλους, καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα πως η ανεργία 1,5 εκατομμυρίου συνανθρώπων μας και η διαβίωση του 30% του πληθυσμού κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας αποτελούν 'ασήμαντες λεπτομέρειες' για τον Αντώνη Σαμαρά και τους υποτακτικούς του.


Επιστρέφοντας στην 'Ομάδα Αλήθειας' της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώσαμε ότι το σύνολο των αναρτήσεών της αφορούν τη διαστρέβλωση των πολιτικών απόψεων της Αριστεράς. Κατανοητό, εάν λάβουμε υπ'όψην ότι ο βασικός ιδεολογικός/εκλογικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας - εν τη πλήρη απαξίωση του ΠΑΣΟΚ - είναι πλέον ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Η Νέα Δημοκρατία έχει μακρά παράδοση στην παραποίηση της πραγματικότητας. Η προπαγάνδα ανέκαθεν αποτελούσε εργαλείο κατ'επίφαση φιλελεύθερων καθεστώτων, όπου η διατήρηση της εξουσίας (και κατ'επέκταση των προνομίων της ολιγαρχίας) βασιζόταν σε έναν συνδιασμό πελατειακού κράτους-εθνικών νταβατζήδων-επίορκων δικαστών-βίαιης καταστολής. Όποιος δεν αφομοιωνόταν στο 'σύστημα' διαφθοράς-διαπλοκής ή, τουλάχιστον, δεν υιοθετούσε μία στάση αδιαφορίας/ανοχής, μπορούσε εύκολα να περιθωριοποιηθεί-τραμπουκισθεί-διασυρθεί. Ως εκ τούτου, η προπαγάνδα ήταν η καθεστωτική αντεπίθεση στη δυσάρεστη αλήθεια.


Στις πρόσφατες εκλογές του 2012 αρχικά στοχοποιήθηκε το κόμμα των 'Ανεξάρτητων Ελλήνων' του Πάνου Καμμένου με στημένα 'ρεπορτάζ' στις εφημερίδες 'Δημοκρατία' και 'Παρασκευή & 13'. Έτερα έντυπα της Δεξιάς που ομοίως οφείλουν την επιβίωσή τους στην δυσανάλογα μεγάλη (αναφορικά με την χαμηλή κυκλοφορία τους) προσλαμβάνουσα κρατική διαφημιστική δαπάνη, όπως ο 'Ελεύθερος Τύπος' και η 'Άποψη', αναπαρήγαγαν εκτενώς τη λασπολογία απέναντι στον άνωθεν υποδεικνυόμενο εχθρό.



Έπειτα της μετατροπής του ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜ.ΑΡ. σε 'Καρατζαφέρη της Αριστεράς', μέσω της συμμετοχής στην τρικομματική φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση, ο μόνος υπολογίσιμος αντίπαλος δεν είναι άλλος από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Η διαπάλη δεν αφορά μόνο την πολιτική διακυβέρνηση αλλά, πρωτίστως, τον καταλογισμό ευθυνών και την απονομή δικαιοσύνης για τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα του δικομματισμού. Το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το σκάνδαλο της Siemens, το σκάνδαλο της υπερκοστολόγησης των Ολυμπιακών Αγώνων, τα σκάνδαλα των στρατιωτικών εξοπλισμών, τα σκάνδαλα των εθνικών προμηθευτών/εργολάβων κλπ.


Στη λυσσαλέα απόπειρα συγκάλυψης των οικονομικοπολιτικών σκανδάλων, η Νέα Δημοκρατία έχει την αγαστή συνεργασία της Χρυσής Αυγής. Δεν είναι τυχαία η υιοθέτηση προτάσεων της νεοναζιστικής συμμορίας από τη Νέα Δημοκρατία (μεταναστευτικό, αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι, πανεπιστημιακό άσυλο) ούτε οι συνεχείς (φραστικές & φυσικές) επιθέσεις στην Αριστερά, παραβλέποντας το γεγονός ότι ουδέποτε συμμετείχε στην καταστροφική διακυβέρνηση της Ελλάδας. Το δήθεν 'αντισυστημικό' κόμμα της Χρυσής Αυγής άλλωστε τάχθηκε κατά της πρόσθετης φορολογίας των Ελλήνων εφοπλιστών και υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, υπηρετώντας με το 'αδελφό κόμμα' της Νέας Δημοκρατίας τα συμφέροντα των απάτριδων επιχειρηματιών/ολιγαρχών.


Προκειμένου να εκτρέπεται η προσοχή της κοινής γνώμης από την ψήφιση νέων επώδυνων φοροεισπραχτικών μέτρων και την εκποίηση δημόσιας περιουσίας σε εγχώριους και ξένους νταβατζήδες, ο μηχανισμός προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας κατασκευάζει 'ειδήσεις' που εν συνεχεία διαχέονται στα ιδιωτικά (και δευτερευόντως στα δημόσια) έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.


Το πιο πρόσφατο περιστατικό αφορά μία ανάρτηση, με ημερομηνία δημοσίευσης 22 Ιανουαρίου 2013, όπου παρουσιάζεται ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος να 'καλεί να πάρουν τα όπλα οι σύντροφοί του' (http://www.truthteam.gr/node/105). Όπως ήταν φυσικό και προσχεδιασμένο/αναμενόμενο, η 'είδηση' έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Επί της ουσίας επιχειρήθηκε η διασύνδεση μίας ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, κατά την οποία ο βουλευτής αναφερόταν στην αυθαίρετη κατασκευή του εμπορικού κέντρου The Mall Athens καθώς και στη γενικότερη δυσαρέσκεια/οργή της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, με την 'τρομοκρατική' επίθεση στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα (συμφερόντων της εφοπλιστικής/τραπεζικής οικογενείας Λάτση).



Αυτό που ξέχασε να αναφέρει η 'Ομάδα Ψέματος' της Νέας Δημοκρατίας, όπως επίσης και τα διάφορα 'παπαγαλάκια' που παριστάνουν τους λειτουργούς της δημοσιογραφίας, είναι ότι τροποποίησε το επίμαχο βίντεο. Δηλαδή προέβη σε ψηφιακή επεξεργασία του αρχικού βίντεο, συρράφοντας τα τμήματα που επιθυμούσε και αφαιρώντας εκείνα τα κομμάτια της ομιλίας που ακύρωναν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα (του να παρουσιαστεί ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως υποκινητής/ηθικός αυτουργός ανεξέλεγκτης βίας).


Απορία προκαλεί το χαμηλό επίπεδο νοημοσύνης της 'Ομάδας Ψέματος' της Νέας Δημοκρατίας. Ουδείς σκέφθηκε πως το αυθεντικό βίντεο θα κατέρριπτε αυτομάτως την απόπειρα κατασυκοφάντησης της Αριστεράς και θα εξέθετε ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές τέτοιων εμφυλιοπολεμικών τακτικών ?   Ή μήπως το θράσος των κομματόσκυλων της Νέας Δημοκρατίας των Αντώνη Σαμαρά-Άδωνι Γεωργιάδη-Αργύρη Ντινόπουλου-Σίμου Κεδίκογλου και η εμπιστοσύνη στους φιλικά προσκείμενους επιχειρηματίες/μιντιάρχες ήταν τέτοια που στοιχημάτισαν στην μονομερή 'ενημέρωση' των Ελλήνων πολιτών-ψηφοφόρων ?


Όπως και να'χει, η σκευωρία κατέρρευσε. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το αυθεντικό βίντεο της ομιλίας Διαμαντόπουλου στον ιστότοπο Left.gr (http://www.left.gr/article.php?id=21783#.UP8JdgN4iGy.twitter). Σκόπιμο θα ήταν να επέμβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μιας και έχουν διαπραχθεί ποικίλα αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα (όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων, συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας, παραποίηση ψηφιακού μέσου με ενδεχόμενο δόλο). Ούτως ώστε να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων παρακρατικών μεθοδεύσεων αλλά και ποιοι είναι οι  ηθικοί αυτουργοί / εντολοδότες  τους.



Αντιλαμβάνεστε όλοι πλέον την σπουδαιότητα της εναλλακτικής (και ειδικά της διαδικτυακής) πληροφόρησης αλλά και το ανύπαρκτο ήθος των πολιτικών απατεώνων που κυβέρνησαν την Ελλάδα καθ'όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

http://skandaloblog.blogspot.gr/

1 σχόλιο: