Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στουρναρομαζέματα διαολοσκορπίσματα

ρεσαλτο

Ο Στουρνάρας έδωσε συνέντευξη στο CNN και απόδειξε για άλλη μια φορά πόσο πιστός υπάλληλος είναι.
Απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν υπάρχει πρόβλημα με τις τουρκικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κρατικές εταιρείες είπε: 


«Οχι κανένα, δεν πιστεύω στην a la carte παγκοσμιοποίηση. Όταν θέλεις παγκοσμιοποίηση πρέπει να έχεις παγκοσμιοποίηση χωρίς όρια''» 
Αυτό θα το αφήσουμε ασχολίαστο γιατί είναι προφανείς οι στόχοι τους και οι επιπτώσεις στην Ελληνική κοινωνία αλλά και στο Ελληνικό κράτος.
Είπε παρακάτω ο διορισμένος υπουργός: 
«Έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας». 

Ολόκληρη την συνέντευξη Στουρνάρα μπορείτε να την δείτε εδώ 

Τι σημαίνει για αυτούς τους τύπους Στουρνάρα, σοβιετική οικονομία και τι πρέπει να γίνει; 

Ας δούμε τι πουλήθηκε, με τι κόστος και με τι επιπτώσεις για την Ρωσία απο την στιγμή που διαλύθηκε το ανατολικό μοντέλο. 

Το 40% µιας πετρελαϊκής εταιρείας που το μέγεθός της ήταν συγκρίσιμο µε εκείνο της γαλλικής Total πουλήθηκε έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων (το 2006 οι συνολικές πωλήσεις της Total ανέρχονταν σε 193 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Η Οrilsk Nickel, η οποία παρήγε το ένα πέμπτο του παγκόσμιου νικελίου, πουλήθηκε έναντι 170 εκατομμυρίων δολαρίων (παρόλο που σύντομα τα κέρδη της θα εκτοξεύονταν στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως). 

Η πετρελαϊκή εταιρεία Yukos,που ελέγχει περισσότερο πετρέλαιο από ό,τι το Κουβέιτ, πουλήθηκε έναντι 309 εκατομμυρίων δολαρίων (σήμερα τα έσοδά της υπερβαίνουν τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως). 

Το 51% της γιγαντιαίας πετρελαϊκής εταιρείας Sidanko πουλήθηκε έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων (δύο χρόνια μετά οι διεθνείς αγορές θα αποτιμούσαν αυτό το μετοχικό μερίδιο σε 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια). 

Ένα τεράστιο εργοστάσιο όπλων πουλήθηκε έναντι 3 εκατομμυρίων δολαρίων, όσο κοστίζει µια εξοχική κατοικία στο Άσπεν. 

Αυτά έγινα με την άμεση καθοδήγηση του ΔΝΤ στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και της ανάπτυξης. 

Διαβάστε τη συνέχεια, ΕΔΩ:http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_19.html

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2013/01/blog-post_160.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου