Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο ιδρυτής των Rangers στην Πάτρα, "παντρεύει" Ανεξάρτητους Έλληνες και Καρατζαφέρη



Στα σκαριά βρίσκεται ο νέος πολιτικός σχηματισμός που θα στεγάσει το γυρολόγο Καρατζαφύρερ, μετά το οριστικό κλείσιμο του κύκλου του ΛΑ.Ο.Σ. Η κίνηση αυτή βρίσκεται προς το παρόν σε επίπεδο διερευνητικών επαφών, ωστόσο δεν θα πρέπει να προξενεί καμία εντύπωση στο βαθμό που πραγματωθεί.

Όπως σε κάθε τέτοια περίπτωση, έτσι και στην συγκεκριμένη, χρειάζεται "κουμπάρος". Αυτός φαίνεται να είναι ο σταθερός εδώ και χρόνια στις πολιτικές του πεποιθήσεις, Νίκος Νικολόπουλος.
Να θυμίσουμε εδώ, ότι ο επί σειρά ετών βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, ήταν ο ιδρυτής της δολοφονικής ομάδας της ΟΝΝΕΔ στην Πάτρα, των Rangers (Κένταυροι), με πρωτοπαλίκαρο το δολοφόνο Καλαμπόκα. Ο υπέρμαχος του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, όπως άλλωστε μας πληροφορεί και μέσα από το προσωπικό του blog, κινεί τα νήματα για να "παντρέψει" το πάλαι ποτέ σημαίνον πρόσωπο και πρωτοπαλίκαρο σε πολλές εκδηλώσεις των Rangers, Πάνο Καμμένο, με "εξέχουσες" προσωπικότητες όπως ο Παπαθεμελής, ο Πανίκας (Ψωμιάδης) και φυσικά ο Καρατζαφύρερ.

Επικρατέστερο όνομα για τον πολιτικό σχηματισμό που ετοιμάζεται να ξαναβγάλει στον αφρό, αποβράσματα της πολιτικής σκηνής, είναι ο "ΠΑΤΡ.ΙΔΑ." (Πατριωτικά Ιδανικά) και σαν στόχο έχει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στο "αντιμνημονιακό" μπλοκ, με την συγκέντρωση όλων των Χριστιανοδημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Η κίνηση αυτή, όπως και αντίστοιχες τόσο στο παρελθόν (π.χ Αν. Ελ., ΛΑ.Ο.Σ) όσο και στο άμεσο μέλλον, υπαγορεύεται από τον συγκεντρωτικό και αυταρχικό χαρακτήρα του κοινοβουλευτισμού στις μέρες μας, του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Ενισχύεται μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος όπως οι σημερινές και εντάσσεται στα πλαίσια της εν εξελίξει αντιδραστικής μετάλλαξης του αστικού πολιτικού συστήματος, για να εξυπηρετηθεί η νέα επίθεση στα εργατικά δικαιώματα χάριν της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξαρτήτως του αν τελικά ευοδωθούν οι ως άνω προσπάθειες, οι εξελίξεις σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και οι αλεπάλληλες ανακατατάξεις με την εμφάνιση "νέων" πολιτικών σχηματισμών είναι βέβαιο ότι θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα. Ζητούμενο, εξακολουθεί να παραμένει, η εμφάνιση ενός διακριτού ρεύματος στην κοινωνία και στο κίνημα που θα αμφισβητεί στην πράξη τον καπιταλισμό της εποχής μας, αρθρώνοντας συγκροτημένη πολιτική και ιδεολογική πρόταση επναστατικής υπέρβασής του. Ζητούμενο είναι να υπάρξουν και να αναπτυχθούν στη δυναμική του κινήματος, όργανα επαναστατικής πολιτικής. Ζητούμενο και προϋπόθεση για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας (και κάθε φορέα-μαϊντανού του αστικού συνασπισμού εξουσίας), είναι η δράση των πρωτοπόρων δυνάμεων της επανάστασης και του κομμουνισμού που θα θέσουν άλλη ατζέντα για την αριστερά και το εργατικό κίνημα, αναδεικνύοντας το ζήτημα της επανάστασης όχι σαν αίτημα ζύμωσης για το μακρινό μέλλον, αλλά σαν ιστορική αναγκαιότητα και δυνατότητα στο σήμερα.

http://kokkinostupos.blogspot.gr/2012/12/rangers.html#more

1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑΤΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΑΓΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΔΕΣΗ ΤΟ ΣΥΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΝ ΑΠΟΡΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή