Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο υποσιτισμός των μαθητών στα σχολεία


Πριν μερικές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας ισχυριζόταν ότι δεν υπάρχουν κρούσματα λιποθυμίας από υποσιτισμό στα σχολεία. Αυτά, όταν ήδη, τα περιστατικά λιποθυμίας που δημοσιοποιούνταν, διαδέχονταν το ένα το άλλο και μαθητές, γονείς και δάσκαλοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο χωρίς να έχουν φάει ούτε μια φέτα ψωμί κι ένα ποτήρι γάλα.


Σήμερα, το υπουργείο δέχεται ότι δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο ούτε 100 αλλά 25.000 τα παιδιά που πρέπει να μπουν σε πρόγραμμα σίτισης γιατί υποσιτίζονται! Ποιος ξέρει αλήθεια πόσο μεγάλος είναι αυτός ο αριθμός; Και πόσες άραγε εργατικές λαϊκές φτωχές οικογένειες ζουν αυτό το δράμα εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής που διαλύει τα λαϊκά νοικοκυριά;

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΠΕ, η Ειδική Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αθηνά Λινού, με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έκκληση του υπουργείου προς την Αρχιεπισκοπή, ώστε να βοηθήσει στη σίτιση απόρων μαθητών, δηλώνει: «Οι εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών ενημέρωσαν το υπουργείο ότι μπορούν να βοηθήσουν έως 2.000 παιδιά με την αποστολή δεμάτων απευθείας στις οικογένειες των απόρων μαθητών. Η αποστολή των δεμάτων με τρόφιμα και ρούχα θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες. Στο ίδιο πλαίσιο, το υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται με το ίδρυμα Νιάρχου σε πρόγραμμα σίτισης που ξεκίνησε πέρυσι με 7.000 παιδιά και φέτος θα επεκταθεί σε 25.000 παιδιά. Το πρόγραμμα αφορά σε 100 σχολεία πανελλαδικά όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα υποσιτισμού». Αυτά λέει το υπουργείο.

Το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών δεν μπορεί να λυθεί μέσω του εθελοντισμού, της εκκλησίας, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή των όποιων φιλανθρωπικών οργανώσεων.

Γι αυτό το θέμα, χτες Δευτέρα 26 Νοέμβρη το ΚΚΕ κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι στους Δήμους για να παρέχουν ένα γεύμα (π.χ. σάντουϊτς, γάλα, χυμός) σε όλους τους μαθητές αξιοποιώντας τις υποδομές και το προσωπικό των Δήμων.

πηγη jazz_http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου