Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά των μεταλλείων στον Έβρο



Με λεωφορεία που θα ξεκινήσουν από την Ιερισσό θα συμμετάσχουν κάτοικοι του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Νοεμβρίου στο Πέραμα Έβρου, ενάντια στις εργασίες των μεταλλείων.


Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, «δεν κρυβόμαστε και δεν φοράμε κουκούλες. Η αλληλεγγύη μας είναι ανοιχτή, καθαρή και είμαστε υπερήφανοι για αυτήν. Η Θράκη είναι τόπος μας, όπως είναι και η Χαλκιδική, και ο αγώνας μας είναι κοινός».

Η ανακοίνωση της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου κατά των χρυσωρυχείων:

«Το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Σαπών, μετά από λεπτομερή διάλογο με επιστήμονες και από τις δύο πλευρές, απέρριψαν ομόφωνα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία ''Χρυσωρυχεία Θράκης'' για το μεταλλείο του Περάματος Έβρου. Η αρνητική αυτή απόφαση συμβαδίζει με την άποψη που εδώ και χρόνια έχει εκφράσει το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Το προσεχές διάστημα είναι πιθανή μία θετική απόφαση του Υπουργείου, αγνοώντας τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Για αυτόν τον λόγο, την Κυριακή 4 Νοεμβρίου διαδηλώνουμε στο Πέραμα όλοι εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, οι φορείς, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι Δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, για:

- να δείξουμε στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο ότι εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο μας και ότι αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσουν
- να καταγγείλουμε την εταιρεία ''Χρυσωρυχεία Θράκης'' ότι εξαγοράζει συνειδήσεις και κάνει ανήθικη προπαγάνδα μέσω κάποιων τοπικών ΜΜΕ με υποσχέσεις και ψέματα
- να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν σταματάμε τον δίκαιο αγώνα μας, ακόμη κι εάν υπάρξει θετική απάντηση του Υπουργείου, γιατί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων θα σημάνει την οικονομική και την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.

Η αντίσταση στον χρυσό θάνατο είναι υπόθεση όλων μας, για την αξιοπρέπειά μας, την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου