Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Η σύγκρουση Αγγλοσαξώνων και Γερμανών στην Ελλάδα σήμερα. Ο κύριος Χρυσοχοϊδης και οι αντιπασόκοι πρώην πασοκάρες!!!!!

μικρό σχόλιο



Το μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ και η πλήρης αποσύνθεσή του, οι διεργασίες στη ΝΔ αλλά και οι «αντιθέσεις» στο εσωτερικό των κομμάτων της Αριστεράς  δεν είναι το τέλος ενός πολιτικού σκηνικού που οδήγησε - με τους ίδιους σημερινούς πρωταγωνιστές  - τον τόπο στα κατοχικά μνημόνια. Αντίθετα, είναι η αρχή του νέου .
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις όσο περνάει ο καιρός θα εκφράζονται στη χώρα μας με το ερώτημα ΕΥΡΩ η Δραχμή .
Από τη μια μεριά θα συντάσσονται οι φιλοευρωπαϊστές και από την άλλη οι ευρωσκεπτικιστές αγγλοσαξωνικού δακτύλου. Από τη μια μεριά, θα βρίσκεται η παλιά Ν.Δ. , τα σημητικά υπολείματα του ΠΑΣΟΚ και η παλιά αριστερά και από την άλλη, το «νέο» του Σαμαρά ίσως και χωρίς τον Σαμαρά και ο «κεντροαριστερός» του «ναι μεν αλλά» Χρυσοχοϊδης.
Πολλοί από τους από τους όψιμους ή λιγότερο όψιμους  αντιπασόκους πασοκικής προέλευσης,  μεθαύριο θα ξανασυνωστίζονται στους διαδρόμους των πολιτικών γραφείων των σαμαροχρυσοχοϊδηδων.
Και ο ελληνικός λαός; Ζαλισμένος και θολωμένος  στη μέση !
 Και η αριστερά;  Δίχως πρόταση, αγναντεύει το γκρεμό και το ρέμα. Η ολιστική άρνηση της παγκόσμιας δομημένης ισχύος (δηλαδή Έξω από το Ευρώ, Έξω από την ΕΕ και Έξω από το ΝΑΤΟ ) περιορίζει την Ελλάδα μόνη κι έρημη στα όρια του βαλκανικού εφιάλτη - και  με την Τουρκία να κρατάει τα κλειδιά της κόλασης . Η ολιστική κατάφαση (δηλαδή  Ναι στο ευρώ , Ναι στην ΕΕ , Ναι στο ΝΑΤΟ)  βυθίζει τη χώρα όλο και πιο πολύ στο βούρκο της εξοντωτικής για το λαό Γερμανικής κατοχής.
Εμείς ένα λέμε : Η Ελλάδα του ελληνικού λαού σε αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει στρατηγικούς συμμάχους  (ούτε καν τα ανύπαρκτα κινήματα συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους  λαούς κλπ κλπ), παρά μόνο ευκαιριακούς συμμάχους,  που θα την χρησιμοποιήσουν σαν πιόνι για τα ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντά τους .
Εμείς λέμε : Η βάση της σκέψης και της δράσης  της  αριστεράς  θα πρέπει να συγκροτηθεί πάνω στο ερώτημα  τι συμφέρει τον ελληνικό λαό σήμερα, τώρα, έξω από ιδεολογικές αγκυλώσεις και πάνω σε αυτό να χτίσει ένα παλλαϊκό κίνημα.
Η αριστερά, ας μην κάνει το στρατηγικό λάθος που έκανε ο Κ. Καραμανλής ο νεώτερος. Το σημερινό διεθνές σκηνικό δεν είναι μια επανάληψη του μεσοπολέμου, είναι κάτι  εντελώς νέο. 


Οδόφραγμα κριτικής 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου