Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Διαδηλώσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας στην Ευρώπη


Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Σύμφωνο, δύο ημέρες προτού η συνθήκη αυτή έρθει στη Βουλή για συζήτηση και επικύρωση.

Η διαδήλωση αυτή οργανώθηκε από το Αριστερό Μέτωπο του Ζαν Λικ Μελανσόν με τη συμμετοχή πολλών συνδικάτων και άλλων οργανώσεων που αντιδρούν στο «Σύμφωνο της Λιτότητας», όπως το αποκαλούν.

Πάντως, το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αναμένεται να περάσει σχετικά εύκολα και από τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου, χάρη στις ψήφους της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης.

Διαδήλωση κατά της λιτότητας οργάνωσαν και στις Βρυξέλλες τα βελγικά συνδικάτα.

Οι διαδηλωτές (1.500 κατά την αστυνομία, πολλές χιλιάδες κατά τους οργανωτές) ζήτησαν «πιο δίκαιες πολιτικές επιλογές» στο Βέλγιο αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τέτοιες που «θα καταπολεμήσουν τη φτώχεια και θα επιτρέψουν την ευημερία για όλους». Μεταξύ άλλων, κάλεσαν την κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Έλιο Ντι Ρούπο να λάβει «αποτελεσματικά μέτρα», για να μειωθεί η ανεργία των νέων, και να επιβάλει «πιο δίκαιη φορολόγηση», υιοθετώντας έναν φόρο για τις μεγάλες περιουσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου