Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ολλανδική συμβουλή προς Στουρνάρα: Ξέχνα τη λέξη “επιμήκυνση” και ζήτα “εμπροσθοβαρή εκταμίευση” !


Να σταματήσει η ελληνική πλευρά να χρησιμοποιεί – σε επικοινωνιακό επίπεδο – τον όρο επιμήκυνση συστήνουν οι Ολλανδοί.

Μάλιστα ζητούν να αντικατασταθεί με τον όρο frontloading, ο οποίος θα μπορούσε να περιγραφεί ως “εμπροσθοβαρής εκταμίευση των δόσεων, προκειμένου να διευκολυνθεί το πέρασμα στην ανάπτυξη”.
Τα ανωτέρω συζητήθηκαν στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ολλανδίας Ben Knapen.
Στη διάρκεια της συνάντησης επιχειρήθηκε να αναστραφεί το δυσμενές κλίμα που υπάρχει στην κοινή γνώμη της Ολλανδίας για την Ελλάδα και ειδικότερα σε σχέση με το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, που ουσιαστικά σημαίνει νέα χρηματοδότηση προς τη χώρα μας.
Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου, η ολλανδική πλευρά προέτρεψε την ελληνική πλευρά να αποφεύγει σε επικοινωνιακό επίπεδο τη λέξη επιμήκυνση, καθώς αποτελεί κόκκινο πανί για την πλειονότητα των πολιτών στη Βόρεια Ευρώπη.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η ολλανδική πρόταση συζητήθηκε μεν κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, αλλά οι αποφάσεις θα ληφθούν από την τρόικα.


http://papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου