Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έρευνα για το σκάνδαλο του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ Καλύμνου



Εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει από τον τακτικό ανακριτή Πρωτοδικών Κω η κύρια ανάκριση για το σκάνδαλο 500.000 ευρώ του ημιτελούς έργου του ΧΥΤΑ Καλύμνου.


Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε καθώς και η συμπληρωματική που αφορούσε στη διερεύνηση καταγγελιών, έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο 2009 ο Δημήτρης Διακομιχάλης και ο Ιωάννης Τάτσης.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κω, Κωνσταντίνα Πέτροβα, άσκησε ποινική δίωξη και, με την από 9 Ιουλίου 2012 παραγγελία της, διαβίβασε τον φάκελο στον τακτικό ανακριτή για τη διενέργεια τακτικής (κύριας) ανάκρισης.

Οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν είναι για κακουργηματικές πράξεις και, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα αδικήματα για τα οποία ασκούνται ποινικές διώξεις είναι αυτό της απιστίας (άρθρο 256 εδ.γ στοιχ.ββ ΠΚ) και της απάτης (άρθρο 386 παρ.3-1 ΠΚ και άρθρο 4 παρ2-1 Ν.2803/00) και πιο συγκεκριμένα:

1. Απιστία σχετικά με την υπηρεσία που τελέστηκε από κοινού. Άμεση συνέργεια στην απιστία και ηθική αυτουργία, πράξεις από τις οποίες η προκληθείσα ελάττωση της περιουσίας του Δημοσίου έχει συνολική αξία άνω των 120.000 ευρώ.

2. Απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων τελεσθείσα από κοινού. Άμεση συνέργεια στην απάτη και ηθική αυτουργία.

3. Απάτη από την οποία το συνολικό όφελος και η αντιστοίχως προξενηθείσα ζημιά υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι με σχετική παραγγελία του εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου διενεργήθηκε και συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση για ακόμη μία πτυχή του θέματος και συγκεκριμένα για τη διαπίστωση του επιθεωρητή Λούρμα ότι με την υπ’ αριθμ/60/02-03-06 απόφασή του, το Δ.Σ. του Δήμου Καλυμνίων ενέκρινε, χωρίς αιτιολόγηση, αυξημένο (σχεδόν διπλάσιο) προϋπολογισμό των χωματουργικών εργασιών(848.750 ευρώ) έναντι του αρχικά προβλεπομένου στην προμελέτη. Μία υπέρμετρη, όπως τη χαρακτηρίζει, τιμολόγηση των σχετικών εργασιών.

Πηγή: kalymnos-news, tvkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου