Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μαζί μου ασχολείσαι, πόσο Λένιν είσαι;


Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην «Αυγή» και την ΚΝΕ, με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής των Goin’ Through στο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Οι Goin’ Through επιλέχτηκαν για να καλύψουν το κενό του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου που συμμετείχε πάντα στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ αλλά κανείς δεν είχε ενοχληθεί που στην καριέρα του είχε τραγουδήσει και άσματα όπως το «Τι το θες το κουταλάκι;», γιατί κι αυτό, τελικά, είναι ένα επαναστατικό τραγούδι.
 
Είναι πολύ θετικό πως τα δυο κόμματα της Αριστεράς δεν διαφωνούν σε κανένα πολιτικό ή κοινωνικό θέμα αλλά μόνο σε καλλιτεχνικά ζητήματα.
Η «Αυγή» θεωρεί πως οι Goin’ Through έχουν ξεφύγει από τον δρόμο του Μαρξ και του Λένιν αλλά η ΚΝΕ έκατσε και ανέλυσε τους στίχους ενός τραγουδιού των Goin’ Through και τους βρήκε απόλυτα σύμφωνους με το Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
Επίσης, η «Αυγή» είναι πολύ ενοχλημένη επειδή οι Goin’ Through λένε τραγούδια για αυτοκίνητα και λεφτά και θέλουν να κατακτήσουν τις γκόμενες που τις αλλάζουν σαν τα πουκάμισα αλλά οπωσδήποτε είναι πιο υγιές να αλλάζεις τις γκόμενες σαν τα πουκάμισα από το να είσαι τυφλό μέλος μιας κομματικής νεολαίας και να πουλάς κουπόνια ή να κάνεις αφισοκόλληση για την κάθε παπαριά του κόμματος.
Η ΚΝΕ κατηγόρησε την «Αυγή» και τον ΣΥΡΙΖΑ πως στηρίζουν τα ναρκωφεστιβάλ και ανακοίνωσε πως θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις όλα τα μέλη των συγκροτημάτων που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ της, ώστε να αποδείξει πως είναι καθαροί από ναρκωτικά και αλκοόλ και τρέφονται μόνο με αγνές κομμουνιστικές ιδέες.
Οι Goin’ Through από τη μεριά τους δεσμεύτηκαν πως στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ θα τραγουδήσουν το «Ακορντεόν» και το «Πάγωσε η τσιμινιέρα» σε hip-hop εκτέλεση, ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμά τους θα αποτελείται από αντάρτικα.
Εν τω μεταξύ, πρόβλημα έχει προκύψει με τους αδερφούς Κατσιμίχα που έχουν προσκληθεί τόσο στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, όσο και στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ.Τελικά, το πρόβλημα λύθηκε αφού ο ένας Κατσιμίχας θα τραγουδήσει στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και ο άλλος Κατσιμίχας στο Φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα τραγουδήσουν μαζί στο Φεστιβάλ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχει πιο ενωτική διάθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου