Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Έρχονται νέα μέτρα λεηλασίας



«Βαδίζοντας στο μνημονιακό δρόμο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, η συγκυβέρνηση σχεδιάζει νέα μέτρα λεηλασίας των εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του εν όψει της αναμενόμενης οριστικοποίησης των μέτρων βάσει των δεσμεύσεων του μνημονίου.


Με δεδομένες τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο πολιτικός σχηματισμός σημειώνει πως «ηβμείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, οι απολύσεις, η κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και η διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαθλιώνουν τους πολίτες και καταστρέφουν τις δυνατότητες της χώρας για ανάπτυξη και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται για πολλοστή φορά σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως «τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί αναδιαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη στις περικοπές που σχεδιάζουν. Δεν υπάρχει καμία δικαιοσύνη σε μια πολιτική που αφαιμάζει οικονομικά τους ασθενέστερους, που ξεπουλά το δημόσιο πλούτο της χώρας, που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία. Υπάρχει μόνο η δογματική εμμονή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική που καταστρέφει την Ελλάδα και αποδομεί την Ευρώπη».

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι αυτός της ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής σε Ελλάδα και Ευρώπη και η χάραξη μιας νέας στρατηγικής, βασισμένη στους άξονες της ανάπτυξης, της προστασίας των ασθενέστερων, της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και της στήριξης της εργασίας, της αναδιανομής του πλούτου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου