Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται το βασανιστήριο του Σάββα Ξηρού.





Τα τελευταία στοιχεία που μπορέσαμε να συλλέξουμε αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι το ελληνικό κράτος συνεχίζει να βασανίζει τον Σ. Ξ, τσαλαπατώντας το πιο στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμά του, το δικαίωμα στην προστασία της υγείας του.


Το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Πειραιά αποφάσισε πεντάμηνη διακοπή έκτισης της ποινής του Σ. Ξ., ώστε να νοσηλευτεί φρουρούμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα μάτια, τ’ αυτιά και τα πόδια. Η Αντιτρομοκρατική δημιούργησε μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στο ΑΧΕΠΑ, εμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ταυτόχρονα ασκούνταν τρομερές πολιτικές πιέσεις για να τον ξαποστείλουν γρήγορα πίσω στη φυλακή.

Ετσι, μέσα σε δέκα μέρες (δηλαδή, πολύ πριν φτάσει η ώρα των διαδηλώσεων στη ΔΕΘ και της επετείου του Πολυτεχνείου, που υποτίθεται ότι φοβόταν η Αστυνομία και κατέβαλε προσπάθειες να μη γίνει καν η μεταφορά του στο ΑΧΕΠΑ), το ΑΧΕΠΑ αποφάσισε να δώσει εξιτήριο στον Σάββα και να τον στείλει πίσω στον Κορυδαλλό! Το πιο βάρβαρο, όμως, το γεγονός που φρίττεις όταν το μαθαίνεις, είναι ότι τη μέρα του εξιτήριου από το ΑΧΕΠΑ στον Σ. παρουσιάστηκε πάρεση του μισού προσώπου, νευρολογικής αιτιολογίας. Αντί, όμως, να αναβάλουν τη μεταγωγή, όπως είχαν υποχρέωση, δεν έδωσαν καμιά σημασία στο πρόβλημα και συνέχισαν. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της συνηγόρου του για τους κινδύνους της μεταγωγής με τον «παραδοσιακό» τρόπο ενός ανθρώπου που παρουσίαζε καινούργιο πρόβλημα υγείας, πραγματοποίησαν τη μεταγωγή με τον συνήθη τρόπο, με κλούβα!

Οταν η κλούβα έφτασε στον Κορυδαλλό, οι γιατροί του αναρρωτήριου είδαν το πρόβλημα, σήκωσαν τα χέρια ψηλά κατά το κοινώς λεγόμενο και τον έστειλαν αμέσως στο εφημερεύον «Θριάσιο». Δηλαδή, ο Σ. μεταφέρθηκε με κλούβα από ένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κι ύστερα από ένα ταξίδι 500 χιλιομέτρων, υπ’ αυτές τις συνθήκες, στάλθηκε αμέσως σ’ ένα άλλο κρατικό νοσοκομείο, γιατί οι γιατροί της φυλακής έκριναν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν την ευθύνη της νοσηλείας του!

Από την Παρασκευή 27 Ιούλη, ο Σ. Ξ. νοσηλεύεται στο «Θριάσιο», όπου υπολογίζεται ότι θα παραμείνει τουλάχιστον ένα τετραήμερο ακόμα, υποβαλλόμενος σε θεραπεία με κορτιζόνη. Ποιος ο λόγος να τον διώξουν άρον-άρον από το ΑΧΕΠΑ, όταν εμφάνιζε αυτό το σοβαρό πρόβλημα; Είναι ή όχι βασανιστήριο να διώχνεις πριν την ώρα του έναν ασθενή κρατούμενο από το νοσοκομείο, να τον υποβάλεις στο μαρτύριο της μεταφοράς με κλούβα από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη (που ακόμα και υγιή άνθρωπο καταβάλλει) και το βράδυ της ίδιας μέρας να τον στέλνεις αναγκαστικά σ’ ένα άλλο νοσοκομείο;

Θα δώσει κανείς εξηγήσεις για όλη αυτή την απάνθρωπη μεταχείριση, που μόνο στην εκδικητικότητα του ελληνικού κράτους μπορεί ν’ αποδοθεί;

Θα εξακολουθήσουν να σιωπούν τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών γι’ αυτή την καραμπινάτη και προκλητική παραβίαση των κανόνων της ιατρικής δεοντολογίας και της βιοηθικής;

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=17464&pos=4&cat_id=48 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΝΑΡΤΗΣΑΝΤΑ στη zougla.gr: Αναγράφω μόνο τα αρχικά του ονόματός του διότι το όνομα του ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΕΞΗ για το Blog και ... απορίπτεται η ανάρτηση αυτόματα !


http://www.zougla.gr/blog/article/577270


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου