Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ . ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ Α...ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!! ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ . ΘΑ ΞΑΝΑΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΜΕ .



  
ΑΝΤΡΕΑΣ ΝΕΖΕΡΙΤΗΣ 1940 - 2012 . Συγκίνηση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου του Ανδρέα Νεζερίτη του Νικολάου σε ηλικία 72 ετών πριν από λίγες μέρες. Ο Ανδρέας Νεζερίτης ήταν από τις πιο γνωστές φιγούρες της Πάτρας και διατηρούσε για χρόνια το ομώνυμο γνωστό ουζερί επί της Δημητρίου Γούναρη κοντά στη γωνία της Αθανασίου Διάκου το οποίο και έκλεισε κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Το ουζερί ήταν μία επιχείρηση που διατηρούσε από τον πατέρα του και μάλιστα όπως οι παλιότεροι Πατρινοί θυμόμαστε, το ουζερί Νεζερίτη παλιότερα βρισκόταν στη Δημητρίου Γούναρη αλλά λίγο ψηλότερα κοντά στη Χαραλάμπη. Ο Ανδρέας Νεζερίτης ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, χαμηλών τόνων,μουσικόφιλος,δημοκρατικός  αφοσιωμένος στη δουλειά του. Επίσης αν και ιδιοκτήτης ουζερί δεν έπεινε ποτέ. Το ουζερί του ήταν αγαπημένο στέκι πολλών φοιτητών αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών της Πάτρας.
Πολλοί θυμόμαστε ακόμα τα χαρακτηριστικά μαρμάρινα τραπεζάκια με τα μαντεμένια πόδια και τις παραδοσιακές καρέκλες του μαγαζιού που γέμιζαν από κόσμο τα βράδια στο πεζοδρόμιο της Γούναρη για ουζάκι με μεζέ ρεβύθια, λάχανο με ξύδι, ντομάτα, και ελιές θρούμπες.Μα πάνω απ’όλα θα θυμόμαστε τη γνωστή μουσικοφιλία του και το παλιό κασετόφωνο στο βάθος του μαγαζιού, πίσω απ’τα τελάρα με τις μπύρες να παίζει Κόκοτα, Πολυμέρη, Πάριο, Αττίκ, Γούναρη, Καλογιάννη, αλλά και ρεμπέτικα. Αγαπημένες του ατάκες ήταν<< Ούζο και μέτ'αυτού ζώ και άνευ αυτού...ού ζω >>ή << Δεν είμαστε της αρπαχτής. Είμαστε της μουσικής και της καλής παρέας >>  Ο Ανδρέας Νεζερίτης που είχε πια βγει στη σύνταξη, έμενε σε διαμέρισμα δίπλα στον παλιό κινηματογράφο Παλλάς και πάνω απο το παλιό Μπό Ριβάζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ανυπόφορη ζέστη αλλά και η έντονη κάπνα την ημέρα εκείνη της μεγάλης φωτιάς στο Καστρίτσι και τα Σελλά που κάλυψε τον ουρανό και την ατμόσφαιρα της Πάτρας, επιδείνωσαν την υγεία του συμπολίτη Ανδρέα Νεζερίτη ο οποίος νοσηλεύτηκε με βαρύ αναπνευστικό πρόβλημα και οίδημα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ωστόσο έχασε τη μάχη με τη ζωή και η κηδεία του έγινε ανήμερα του Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου από το Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών.   Αντίο ΦΙΛΕ !!!





http://patrinaki.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5881.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου