Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

«Αποδείχθηκε και πάλι η ασυλία της Χ.Α.»




Για επιεική μεταχείριση μελών της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη, που τείνει να γίνει σκανδαλώδης, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας.


Ωστόσο, όπως επισημαίνει, η υπόθεση της Βέροιας υπερβαίνει κάθε προηγούμενο, καθώς «το θύμα (της επίθεσης) όχι μόνο βρέθηκε συγκατηγορούμενος μαζί τους, αλλά και καταδικάστηκε για συμπλοκή, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, πλην των καταθέσεων των Χρυσαυγιτών».

«Η καταδίκη του θύματος της επίθεσης 8 μελών της Χρυσής Αυγής στη Βέροια, σε φυλάκιση 4 μηνών και 20 ημερών, η αθώωση των επτά μελών της Χρυσής Αυγής και η καταδίκη ενός μόνον και μάλιστα σε φυλάκιση 4 μηνών, από το Τριμελές Πλημ/κείο Βέροιας, αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ασυλία που απολαμβάνουν οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής, από όλους τους μηχανισμούς του κράτους. Ασυλία που τους αποθρασύνει, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα θύματά τους» υπογραμμίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Οι συνεχείς αναβολές που απολαμβάνουν οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής και η επιεικής μεταχείρισή τους από τη Δικαιοσύνη, ως συστηματική, τείνει να γίνει σκανδαλώδης, σε μια εποχή που καμιά επιείκεια δεν διακρίνει τις δικαστικές αποφάσεις».

Κλείνοντας, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ανησυχία της για τα συνεχόμενα περιστατικά εγκληματικής βίας της Χρυσής Αυγής και για την «προσπάθεια πολιτικού και δικαστικού συμψηφισμού που επιχειρείται».


http://www.zougla.gr/politiki/article/apodix8ike-ke-pali-i-asilia-tis-xa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου