Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Επιστολή ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Σαμαρά για τις πυρόπληκτες περιοχές



Με επιστολή-παρέμβαση που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος τονίζει την ανάγκη άμεσης πρωθυπουργικής παρέμβασης για τα δάνεια των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών.


Ο κ. Πετράκος αναφέρει στην επιστολή του ότι «οι επαγγελματίες όλων των πυρόπληκτων νομών, βρίσκονται στη δίνη του εμπαιγμού του τραπεζικού συστήματος και επικρατεί πλήρης σύγχυση, τρεις μόνο ημέρες πριν την καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτημάτων παράτασης της έναρξης αποπληρωμής από την πλευρά των δανειοληπτών των πυρόπληκτων νομών».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, επίσης, ότι οι περισσότερες τράπεζες, προφασιζόμενες νομοτεχνικό κενό στη διατύπωση της απόφασης 2/22475/0025 του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη, που υπεγράφη στις 25 Απριλίου, δεν κάνουν δεκτές τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων δανειοληπτών, που προσέρχονται στις τράπεζες για τη ρύθμιση των δύο δόσεων του 2012.

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την παρέμβαση του κ. Σαμαρά, ώστε να εξαλειφθούν τα προβλήματα και να δοθεί η δυνατότητα σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους δανειολήπτες των πυρόπληκτων περιοχών να ρυθμίσουν τις δόσεις των δανείων τους, του 2012, για να ανακουφιστούν οι επιχειρηματίες που, λόγω τη ύφεσης, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου