Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Αφιερωμένο με αγάπη σε όλους τους πολέμιους των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).




Copy Paste από την ομιλία του Έλληνα Πυρηνικού Φυσικού Ματσαρίδη Ευσταθίου στο συνέδριο ενεργειακής αυτονομίας στο Κοζλοντούι Βουλγαρίας. Απάντηση σε ανάλογες αντιρρήσεις των εκεί τοπικών κοινωνιών για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

"Θα ήθελα να ξέρω αν οι πολίτες που τόσο διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση ΑΠΕ υποβάλουν τους εαυτούς τους σε αιματηρές θυσίες για εξοικονόμηση ηλεκτρικού ρεύματος; Στερούνται μήπως την υπηρεσία του πλυντηρίου πιάτων ή αυτού των ρούχων; Αποφεύγουν την τηλεόραση παρά για τους απολύτως απαραίτητους σκοπούς ενημέρωσης ή εκπαίδευσης; Αποφεύγουν το μαγείρεμα με ηλεκτρικό ρεύμα και λούζονται με ελαφρώς κλιαρό νερό;
Μήπως απλώς ζουν μια άνετη ζωή ενδιαφερόμενοι να μην μπουν ανεμογεννήτριες στην περιοχή τους ενώ την ίδια στιγμή σε όλες τις περιοχές καύσεως λιγνίτη για την παρασκευή ηλεκτρικού ρεύματος που αυτοί σπαταλούν ελευθερώνεται τόσο Ραδόνιο στην ατμόσφαιρα που καταδικάζει τους πληθυσμούς των περιοχών αυτών σε ανατριχιαστικό θάνατο από καρκίνο των πνευμόνων (και άλλες πολλές ασθένειες).
Θυμηθείτε κύριοι ότι αν δεν κάνετε λοιπόν αιματηρές οικονομίες στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τότε είστε απλώς ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΤΗΝΗ που προτιμούν τα μικροσυμφέροντά τους από τις ζωές των συμπολιτών τους (πολλές φορές αθώων παιδιών )!! Η άγνοιά σας δεν σας δικαιολογεί.
Ματσαρίδης Κ. Ευστάθιος Πυρηνικός Φυσικός Δρ Ιατρικής Φυσικής"

Αφιερωμένο με αγάπη σε όλους τους πολέμιους των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).
Νικόλαος Ευθυτενής


http://www.zougla.gr/blog/article/562107



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου