Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για σύνδεση του κόμματος με τη «17Ν» (από την βλαστό της οικογένειας των κατοχικών διερμεινέων Ντόρας Μητσοτάκη)!



Δριμεία επίθεση κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» και της Ντόρας Μπακογιάννη εξαπέλυσε με δήλωσή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας της εφημερίδας που εμφανίζεται σε πλαίσιο φωτογραφία της κ. Μπακογιάννη με φόντο τη σφραγίδα της 17Ν και τίτλο «Ντόρα Μπακογιάννη:
Ποιους από τον ΣΥΡΙΖΑ έδειξε για τη 17Ν», αλλά και τη δήλωση της τελευταίας για τους μάρτυρες στη δίκη της «17 Νοέμβρη». Παράλληλα, ο καθηγητής Βένιος Αγγελόπουλος τονίζει σε δική του δήλωση ότι «η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα παραπέμπει σε ανυπόγραφο άρθρο με τίτλο «Πόλεμος για τους μάρτυρες υπέρ της 17Ν» και εκφράζει την κατάπληξή της γιατί, σύμφωνα με το άρθρο, μνημονεύονται ως «μάρτυρες υπέρ της 17Ν» άνθρωποι που προσήλθαν σε υπεράσπιση του Γιάννη Σερίφη, γνωστού συνδικαλιστή και αγωνιστή των κινημάτων, ταυτισμένου με τη διαφανή και δημόσια δράση του για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι, βέβαια, με τη 17Ν. «Ο Γιάννης Σερίφης, τον οποίο είχα την τιμή να υπερασπισθώ από κοινού με τους έγκριτους συναδέλφους Σπύρο Φυτράκη και Γιάννη Ιωαννίδη (τ. γγ του Υπουργείου Δικαιοσύνης)», τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, έχει αθωωθεί αμετακλήτως για την υπόθεση αυτή και μάλιστα δύο φορές, «αφού είχε το θλιβερό προνόμιο να στοχοποιείται κατ' επανάληψη από μηχανισμούς τους οποίους ενοχλούσε η δράση του υπέρ των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας».



«Η κ. Μπακογιάννη», προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «προφανώς λησμόνησε και αυτήν τη… "λεπτομέρεια". Η εφημερίδα "Τα Νέα" όμως, που ισχυρίζεται ότι ανέτρεξε στα πρακτικά των δύο δικών, αλλά και στα δημοσιεύματα της εποχής, δεν είδε ότι ο Γιάννης Σερίφης έχει αθωωθεί δύο φορές; Ποια ακριβώς είναι η είδηση, την οποία προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της, με ενοχοποιητική διάθεση για έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο;», διερωτάται η κ. Κωνσταντοπούλου και υπογραμμίζει ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενεργώντας ως υπεύθυνοι πολίτες και όχι ως κομματικοί εκπρόσωποι, υπερασπίσθηκαν έναν άνθρωπο που αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη.

Εκείνοι που επιτελούν την παραπληροφόρηση, ας είναι πιο προσεκτικοί, και ας εφαρμόσουν επιτέλους τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας, ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου, της οποίας η δήλωση κατέληγε: «Η διαβλητή "ενημέρωση" εκθέτει τους ίδιους τους διαβολείς».

Από την πλευρά του ο κ. Αγγελόπουλος σε οξύτατη δήλωσή του αναφέρει ότι «πριν από εννέα χρόνια είχα πάει μάρτυρας υπεράσπισης του Αλέκου Γιωτόπουλου στη δίκη της "17 Νοέμβρη". Αυτό μου υπαγόρευσε η συνείδησή μου και το αίσθημά μου περί δικαιοσύνης. Δηλώνω ότι δεν έχω μετανιώσει στο παραμικρό για τη στάση μου αυτή».

«Κάποιοι», προσθέτει ο κ. Αγγελόπουλος, «το θυμήθηκαν αυτές τις μέρες, και χρησιμοποιούν το όνομά μου, μαζί με άλλους για να πλήξουν πολιτικά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τυχαίο; Δεν νομίζω», αναφέρει και καταλήγει: «Αν οι αρχιερείς της μίζας, της διαπλοκής και των μυστικών κονδυλίων που οδήγησαν την Ελλάδα σε πτώχευση, νομίζουν πως μπορούν να ανασύρουν τρομολαγνείες του παρελθόντος και να κάνουν τον κόσμο να ξεχάσει την ανεργία, την ανασφάλεια, τη μείωση του βιοτικού επιπέδου, τις καθημερινές αυτοκτονίες και το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου που αυτοί προκάλεσαν, πλανώνται πλάνην οικτράν. Η τρομοκρατία τους δεν θα ανακόψει την ελπίδα»

.
http://www.zougla.gr/politiki/article/antidrasi-stelexon-tou-siriza-gia-sindesi-tou-komatos-me-ti-17n





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου