Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μαζί και κατά του ΣΥΡΙΖΑ το δίδυμο Βενιζέλος - Σαμαράς




Μαζί και κατά του ΣΥΡΙΖΑ το δίδυμο Βενιζέλος - Σαμαράς [Image] Τσίπρας: Ψήφο ανατροπής διεκδικεί  ο ΣΥΡΙΖΑ Το χαρτί  της ακυβερνησίας ήταν κι ένας από τους τελευταίους... άσους τού, όπως δείχνει ακόμη και η συμμετοχή στις εκδηλώσεις των δύο αρχηγών, καταρρέοντος δικομματισμού.


Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η επιχείρηση διαστρέβλωσης της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, με “πάτημα” τον Π. Καμμένο και την ψήφο ανοχής, δεν είναι παρά αποτέλεσμα του πανικού των μνημονιακών συνεταίρων, που βλέπουν ότι χάνουν και το τελευταίο τους “όπλο”. Δημοσιογράφοι μεγάλων συγκροτημάτων, ήδη πριν το “σκάνδαλο Καμμένου”, ακολουθώντας μια... δημιουργική πολιτική ανάλυση, έβαζαν στο μικροσκόπιο τα “μαθηματικά του Τσίπρα” με στόχο να δείξουν ότι δεν “βγαίνουν τα νούμερα” για τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς. Κάπως έτσι ξεκίνησε και μια από τις τελευταίες προεκλογικές πράξεις του έργου “Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει”, που κορυφώθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την παραφιλολογία για “άνοιγμα Τσίπρα σε Καμμένο”.

Η Νέα Δημοκρατία έσπευσε να διακινήσει non paper, ισχυριζόμενη ότι υπάρχει υπόγεια συμφωνία των δύο αρχηγών! Ο Ευ. Βενιζέλος, σταθερός αν μη τι άλλο στην γραμμή εκβιασμών προς τον λαό, δήλωνε προχθές ότι η κυβέρνηση που προτείνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις! Και τα μνημονιακά ΜΜΕ έσπευσαν να ενισχύσουν την παραφιλολογία. Την ίδια ώρα, οι λοιπές δυνάμεις της Αριστεράς βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ για να εξηγήσουν, κυρίως με τα μάτια στραμμένα προς τα μέσα, τους φίλους και ψηφοφόρους τους, γιατί αρνούνται τόσο επίμονα την ενότητα που η ίδια η κοινωνία επιζητάει.


http://www.avgi.gr



http://thespiaka.blogspot.com/2012/04/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου