Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: Η ΨΥΧΙΚΗ ΦΘΟΡΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΖΩΗ.



Έρχονται εκλογές.
Η πεμπτουσία της Δημοκρατίας στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.Υπο άλλες συνθήκες, θα λέγαμε οτι περιμένουμε τη γιορτή της Δημοκρατίας. Αλλα μέσα σε αυτό το κλίμα που βιώνουμε οι Ελληνες, τα δύο τελευταία χρόνια και με την έννοια που έχουν δώσει στη λέξη '' Δημοκρατία ''(ώς πρός την εφαρμογή της) οι ψυχασθενείς υπουργοί και πρωθυπουργοί που ασκούν την εξουσία, δέν φαντάζει να έρχεται η γιορτή της Δημοκρατίας.


Όταν μάλιστα ακούς και τον υπουργό Μάκη Βορίδη, να λέει με παρρησία, '' Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ....'', τότε πραγματικά αντιλαμβάνεσαι τον κίνδυνο.
Η βία, -και το λέω μετά λόγου γνώσεως- είναι δομικό στοιχείο της άρρωστης ψυχοσύνθεσης του ιδίου, αλλά και όσων ασπάζονται τις άκρως επικίνδυνες και ψυχασθενείς απόψεις του και τον κρατούν στη θέση του. Η Δημοκρατία γι' αυτόν, σημαίνει βία. Γι' αυτό είναι ψυχασθενής, άκρως επικίνδυνος σε προεκλογική περίοδο για τη χώρα. Δέν τα λέω τυχαία και θα σας το αποδείξω.
Οι έννοιες και η σημασία των λέξεων και πώς τις αντιλαμβάνεται ο καθένας ώς πρός την εφαρμογή τους, είναι ένα βασικό και πρωτεύον στοιχείο, απο το οποίο οδηγούνται οι ειδικοί,- ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές, ψυχίατροι – σε αυτό που λέμε ψυχολογική ή ψυχιατρική εκτίμηση.Παραδείγματος χάριν, δέν σκοτώνεις κάποιον επειδή τον αγαπάς, διότι η έννοια της λέξης αγάπη, στην εφαρμογή της δέν είναι ο φόνος. Αυτό όμως ισχύει μόνο για τους ψυχικά υγιείς.
Αλλη μία απόδειξη, για το πόσο μεγάλη σημασία έχει η αντίληψη της έννοιας των λέξεων στην ψυχιατρική, μας έρχεται απο την δικαιοσύνη των Η.Π.Α. και την περίφημη δίκη του προέδρου Μπίλ Κλίντον για το σκάνδαλο της '' Μόνικα '',όπου ο πρόεδρος του ειδικού δικαστηρίου υποχρέωνε τον κατηγορούμενο Μπίλ Κλίντον, πρίν απαντήσει στην ερώτηση που του είχαν υποβάλει, να αναφέρει στο δικαστήριο πώς αντιλαμβάνεται τις έννοιες των λέξεων της ερώτησης.
Για τούς ψυχασθενείς, και τους ανισόροπους όμως που μας κυβερνούν η έννοια της λέξης Δημοκρατία, στην εφαρμογή της γίνεται ΨΕΜΑ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, ΚΛΟΠΗ και ΒΙΑ, ενώ η έννοια της λέξης πατριωτισμός, σημαίνει ΞΕΠΟΥΛΑΩ ΤΗ ΧΩΡΑ.
Αυτά δέν είναι απλές ενδείξεις και δεν είναι μόνο αυτά.Τα ερωτηματα που δέν βρίσκουν απάντηση ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ είναι πολλά. Είναι αποδείξεις σοβαρής και επικίνδυνης ψυχασθένειας και νομίζω οτι πρέπει να πάρει θέση, η επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων ψυχιάτρων, και να ενημερώσει τις εισαγγελίες της χώρας και τους Έλληνες πολίτες, για ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΙΣΟΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Η ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ, και ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΑΥΤΟ ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ, ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΛΗΨΗ ΟΡΘΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Ελπίζω και εύχομαι ο πνευματικός κόσμος της χώρας , η ακαδημαϊκή κοινότητα και η επιστημονική κοινότητα των Ελλήνων ψυχιάτρων, να λάβουν γνώση και να ενεργήσουν με το κύρος και την σοβαρότητα που τους χαρακτηρίζει.
Ίσως τότε γίνει κατανοητό, γιατί άλλα λένε και άλλα πράτουν και γιατί οι ενέργειές τους, είναι πέρα και έξω απο κάθε λογική, με ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ το κλείσιμο των δύο οργανισμών, που αποτελούν πρότυπο οχι μόνο για τα Ελληνικά, αλλά και τα παγκόσμια δεδομένα, τους οργανισμούς εργατικής κατοικίας και εργατικής εστίας. Δύο οργανισμούς, που στα 55 χρόνια λειτουργίας τους, χωρίς να έχουν επιβαρύνη ούτε ενα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό, απασχολούν 1400 υπαλλήλους που είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, λειτουργούν 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς παρέχοντας σε 2000 παιδιά ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες και διατροφή. Παρέχει 4.000.000 διανυκτερεύσεις σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και συντηρεί 2700 ξενοδοχειακές μονάδες και τους εργαζόμενους σ' αυτές. Εχει στεγάσει μέχρι σήμερα 700.000 οικογένειες και εχει ηδη άλλα 1600 σπίτια έτοιμα που μένουν στον αέρα. Επιδοτεί το ενοίκιο σε 120.000 οικογένειες το χρόνο. Κατασκευάζει περισσότερες απο 1300 κατοικίες το χρόνο ενισχύοντας περισσότερα απο 130 επαγγέλματα του κατασκευαστικού κλάδου, δίνει 10.000 άτοκα δάνεια το χρόνο για αγορά ή επισκευή κατοικίας, δίνουν δωρεάν εκδρομές σε χιλιάδες εργαζόμενους κάθε χρόνο, χιλιάδες δωρεάν εισιτήρια θεάτρων και η ακίνητη περιουσία των οργανισμών εκτιμάται σήμερα σε 55 δις ευρώ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ενώ το ΙΚΑ του παρακρατεί περίπου 3.2 δις.
Αυτό το αναφέρω ώς την πιό τρανταχτή απόδειξη, και ρωτώ : -Ποιός και με ποιά λογική θα έκλεινε τέτοιους οργανισμούς ;;
ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 21 παρ. 4 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΛΕΕΙ: '' Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ Η ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ''.
Η ερώτηση αυτή όπως αντιλαμβάνεστε, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, όπως και πολλές άλλες. Βρίσκει όμως απάντηση μέσα απο την ψυχιατρική επιστήμη, διότι τέτοιες ενέργειες είναι συμβατές, με άτομα διαταραγμένης ψυχικής ισσοροπίας, όπως αυτή αποδεικνύεται, απο την λανθασμένη αντίληψη της εννοιας των λέξεων.Και στο άρθρο 21 παρ.4 έχουμε τις λέξεις: ''απόκτηση, στερούνται, ανεπαρκώς, αντικείμενο, φροντίδας ''.
Η απόφασή τους να κλείσουν τον ΟΕΚ, που αποτελεί τον ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΑ κοινωνικής κατοικίας στην Ελλάδα, δίνει την εντύπωση στον πνευματικό και επιστημονικό κόσμο της Ελλάδος, οτι αντιλαμβάνονται τις έννοιες των λέξεων ;
Αυτά που ανέφερα, μπορεί να '' ταράζουν '' κάποιους και να δημιουργούν νέα δεδομένα, να γνωρίζετε όμως οτι μεταξύ των Ελλήνων ψυχιάτρων, συζητούνται εδώ και αρκετούς μήνες, διότι οι ασθενείς αναγνωρίζονται οχι μόνο απο την ασυνέπεια των λόγων και την ανικανότητα των έργων, αλλά και απο την '' κλινικη εικόνα '' τους, με πιο αναγνωρίσιμο τον αντιπρόεδρο Θ.Πάγκαλο, που έχει την '' κλινική εικόνα '' του ασθενούς, που διδάσκεται στην ψυχιατρική στο πρώτο έτος της ειδικότητας.
Την λύση λοιπόν στο πρόβλημα της Ελλάδος, μπορεί να δώσει ΜΟΝΟ η επιστημονική κοινότητα των ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ, και αυτά που συζητούν μεταξύ τους στούς διαδρόμους και στα ''πηγαδάκια'' να ακουστούν δημόσια σε ένα ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.
Η Ελλάδα περνάει κρίσιμες στιγμές και οι κίνδυνοι που παραμονεύουν είναι μεγάλοι. Εδώ την οδήγησαν οι αποφάσεις και τα έργα αυτών, που άλλα λένε, άλλα εννοούν και άλλα κάνουν, δείγμα της ψυχικής καταστασης στην οποία βρίσκονται.
Και η Ελλάδα ετοιμάζεται για εκλογές.
Και οδηγούν τη χώρα σε εκλογές, αυτοί οι ψυχασθενείς με την καθεστωτική αντίληψη.Αυτοί που την βία την θεωρούν ''δομικό στοιχείο'' της Δημοκρατίας.Αυτοί οι ''μονάρχες'' με την ''Δημοκρατική'' αντίληψη, του ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ όποιος δεν ψυφίζει αυτό που λέω. Αυτοί που περίμεναν τα ''τανκς'' να φυλάνε τις τράπεζες. Ολες αυτές οι άρρωστες ψυχές που άλλα ακούν και άλλα ενοούν, που άλλα λένε και άλλα κάνουν. Αυτοί οδηγούν τη χώρα σε κρίσιμες εκλογές με αμφίβολο αποτέλεσμα.
Αυτό μου προκαλεί μεγάλη ανησυχία.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΗΡΕΜΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Δεν θέλω να επαληθευτώ.
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΩΝ. Μήν περιμένετε να δείτε τα ερείπια και τους νεκρούς, για να διαγνώσετε την ψυχασθένεια του ''Χίτλερ''.Αυτά που συζητάτε στούς διαδρόμους και στα πηγαδάκια, σε ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΡ
Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου