Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις για τα δημόσια έργα»



Να αποσυρθούν όλες οι προωθούμενες ρυθμίσεις για την παραγωγή των δημοσίων έργων της χώρας, πλην αυτών που αφορούν στις απαλλοτριώσεις, τονίζουν σε κοινή επιστολή πέντε εργοληπτικές οργανώσεις, σε συνέχεια συνεδρίασης στα γραφεία της ΠΕΣΕΔΕ.


Στη συνεδρίαση συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των προωθούμενων ρυθμίσεων για τα δημόσια έργα και αποφασίστηκε να σταλεί κοινή επιστολή προς στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μάκη Βορίδη, τον υφυπουργό κ. Ι. Μαγκριώτη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Ι. Οικονομίδη, τα Πολιτικά Κόμματα και τους Βουλευτές, την Πρόεδρο κυρία Βάσω Παπανδρέου και τα Μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, με την οποία ζητείται να αποσυρθούν όλες οι προωθούμενες ρυθμίσεις για την παραγωγή των δημοσίων έργων της χώρας, πλην αυτών που αφορούν στις απαλλοτριώσεις

Όπως τονίζεται στην κοινή επιστολή, «οι προωθούμενες ρυθμίσεις, που εντάχθηκαν στο πολυνομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών , Μεταφορών, Δημοσίων Έργων», δεν απετέλεσαν αντικείμενο διαλόγου με τους παραγωγικούς φορείς της χώρας, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν από την κατάθεσή τους στη Βουλή.

Οι προωθούμενες ρυθμίσεις χαρακτηρίζονται αποσπασματικές και φωτογραφικές και οι εργοληπτικές οργανώσεις θεωρούν ότι περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσουν παρά θα διευκολύνουν την ομαλή παραγωγή των δημοσίων έργων. Οι ρυθμίσεις αυτές θα έπρεπε να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και επεξεργασίας από τη νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, καθώς κανένας σοβαρός λόγος δεν συντρέχει για την επείγουσα αναγκαιότητα της εσπευσμένης ψήφισης όλων αυτών των ρυθμίσεων τη δεδομένη στιγμή, με διαδικασίες που ευτελίζουν το Ελληνικό Κοινοβούλιο & τους βουλευτές. Ο κατασκευαστικός κλάδος, καταλήγουν, έχει ανάγκη από σταθερό και διαφανές πλαίσιο, και όχι να δέχεται αιφνιδιασμούς και αναίτια αναστάτωση».

Στην έκτακτη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των εργοληπτικών οργανώσεων παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες των οργανώσεων με επί κεφαλής τους Προέδρους:
-της ΠΕΣΕΔΕ Κωνσταντίνο Σαββίδη,
-της ΠΕΔΜΕΔΕ Γιώργο Ρωμοσιό,
-του ΣΑΤΕ Γιώργο Βλάχο
-της ΠΕΔΜΗΕΔΕ Ε. Μανδηλαρά
-του ΣΤΕΑΤ Κ. Κουβαράς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου