Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες!



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απλήρωτοι εδώ και 19 μήνες! 


Με κεντρικά συνθήματα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (είναι 19 μήνες απλήρωτοι) και την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων από το Γηροκομείο Αθηνών, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από χτες με νέα 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα το πρωί με τη στήριξη του κλαδικού σωματείου.
Οι περίπου 180 εργαζόμενοι παρά τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν και προσφέρουν με αυταπάρνηση τις υπηρεσίες τους προς τους 250 ηλικιωμένους, μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, μηνύσεων και απολύσεων.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τους προηγούμενους μήνες απολύθηκαν 26 εργαζόμενοι και πάνω από 50 τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλοι μηνύθηκαν, γιατί προσέφυγαν στην Eπιθεώρηση Eργασίας για τα δεδουλευμένα τους. Η Διοίκηση του Γηροκομείου, όμως, εξακολουθεί τις απολύσεις, τη στιγμή που δεν περισσεύει κανένας εργαζόμενος και παράλληλα επιχειρεί να επιβάλει την εκ περιτροπής εργασίας. Κλείνει κτίρια - από τα 9 λειτουργούν μόνο τα 4 - ενώ εκκρεμούν εκατοντάδες αιτήσεις για εισαγωγή.

Στο πλευρό τους, βρέθηκε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν. Δεσμεύτηκε πως οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στο Δήμο θα πιέσουν, για μια ακόμη φορά, τη δημοτική αρχή Αθήνας που ως εποπτεύουσα αρχή μπορεί να ορίσει επίτροπο για να ελέγξει τη Διοίκηση του Γηροκομείου (σ.σ. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου).

Σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο των εργαζομένων στο Γηροκομείο, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει η Διοίκηση με τη στήριξη της κυβέρνησης κατά των εργαζομένων και των ηλικιωμένων δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μόνη διέξοδος είναι να πιστέψουν οι εργαζόμενοι στη δύναμή τους και μαζί με τους ηλικιωμένους, τους συγγενείς τους, αλλά και όλους αυτούς που θέλουν να εισαχθούν στο Γηροκομείο να απαιτήσουμε την άμεση ένταξη του Γηροκομείου στις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας».

Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Πατησίων
Σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν προχτές το απόγευμα εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο «Πατησίων» και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, καταγγέλλοντας την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση απαξίωση και υποβάθμισή του καθώς από 1η Απρίλη καταργούνται οι απογευματινές εφημερίες του. Εδώ κι ένα χρόνο περίπου, το εν λόγω Νοσοκομείο (που εξυπηρετεί κοντά ένα εκατομμύριο κατοίκους) γίνεται προσπάθεια από τις κυβερνήσεις ουσιαστικά να κλείσει. Π.χ. καλοκαίρι του 2011 προωθούσαν να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου. Τώρα, με απόφαση του υπουργού Υγείας από 1η Απρίλη το νοσοκομείο θα εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι. Εως τα σήμερα εφημερεύει κάθε τέσσερις μέρες έως τις 11 το βράδυ, κάθε δύο μέρες μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Στην κινητοποίηση, χαιρέτισε ο Νίκος Σοφιανός που σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πολιτική απόφαση (σ.σ. η απαξίωση του νοσοκομείου), είναι πολιτική επιλογή, υλοποιείται εδώ και ένα χρόνο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν, από την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ τώρα. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να συνοδευτεί και με πολιτικά συμπεράσματα και πείρα. Θεωρούμε ότι τους έχουμε εμποδίσει, τους έχετε δυσκολέψει, δεν είναι εύκολη υπόθεση να περάσουν αυτά τα μέτρα, δεν είναι εύκολη υπόθεση να πετάξουν 15.000 εργαζόμενους του Δημοσίου μέσα στο 2012. Δεν είμαστε υποψήφια θύματα, μπορούμε να γίνουμε οι θύτες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου