Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Αποσαφήνιση της πολιτικής τοποθέτησης του Οδοφράγματος.(Αναδημοσίευση).




1 Το Οδόφραγμα τοποθετείται στην αριστερά υπό την έννοια πως, η αριστερά είναι η μόνη κοσμοθεωρία, η μόνη φιλοσοφία της πράξης που μπορεί να αντισταθεί και να αντιπαραταχθεί ιδεολογικοπολιτικά, με συνέχεια και ολιστική περιεκτικότητα, στο νέο δρομολογούμενο Μεσαίωνα.
2.  Για το Οδόφραγμα ως αριστερά ορίζονται οι πολιτικοϊδεολογικές τάσεις της Α΄ Διεθνούς: οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί.
3. Αυτή η θέση δεν είναι κάποιο
«νέο εμπόρευμα στην πολιτική πιάτσα», ένα νέο μόρφωμα στα τόσα, μια παραπάνω οργανωτική συντήρηση της διάσπασης των δυνάμεων ανατροπής, ούτε «τόπος συγκρότησης πολιτικής ταυτότητας χώρου» και, βέβαια, δεν είναι στείρος ιστορισμός. Ίσα – ίσα, η μία από τις δύο κύριες επιδιώξεις του είναι η - με σύγχρονους όρους - μεγάλη ενότητα της Α΄ Διεθνούς, η συνεισφορά του στην ενότητα.
4. Η μεγάλη ενότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση ευχή ρομαντικών ή νοητό κατασκεύασμα γραφείου ή λεκτικός ιδεαλισμός. Είναι η αποκρυστάλλωση της εμπειρίας του λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια.
Έχουμε ζωτική ανάγκη, ως κίνημα με αντικειμενικό σκοπό τη συντριβή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, και την βαριά οργανωτική υποδομή ενός Λενινιστικού Κόμματος για την κατάληψη των όποιων Χειμερινών Ανακτόρων και την ευελιξία της αναρχικής αυτοοργάνωσης. Άλλωστε, εκ των πραγμάτων, οι Κομμουνιστές και οι Αναρχικοί εκφράζουν καλύτερα διαφορετικά κοινωνικά στρώματα: Τους εργαζόμενους οι πρώτοι και τους κοινωνικά περιθωριοποιημένους – με την κλιμακούμενη παραβατικότητά τους - οι δεύτεροι.
 Η σύνθεση των δύο δημιουργεί το νέο επαναστατικό υποκείμενο.
5.  Η μεγάλη ενότητα συμπεριλαμβάνει σαν «μετωπικούς μηχανισμούς» τόσο τα κινήματα του «εποικοδομήματος» (νέων, οικολογίας, τοπικών προβλημάτων κ.λπ.), όσο και τα αριστερά κόμματα που απορρίπτουν την σοσιαλδημοκρατική ιστορική και πολιτικοκοινωνική πρόταση – παλιά και νέα.
6.  Κάτω από αυτό το πρίσμα το Οδόφραγμα από τη μια χαιρετίζει όλες τις ενωτικές πρωτοβουλίες και από την άλλη μπορεί να λέει:
Αν η μισή μας καρδιά είναι με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η άλλη μισή είναι με τους Αντιεξουσιαστές, σήμερα όμως στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ της ενότητας και των κινημάτων.

Η Πολυκεντρική Αριστερά είναι το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου