Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

(Το δούλεμα από την Ντόρα Μητσοτάκη καλά κρατεί):''Αιφνιδιάστηκα, δεν ήξερα τίποτα''






Σε συνέντευξη που παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη στο web zougla radio, μετά την αποκάλυψη του ονόματος του Ισίδωρου Κούβελου, επιχειρηματία και συζύγου της, ως του ανθρώπου που έβγαλε στο εξωτερικό το ένα εκατομμύριο ευρώ, δήλωσε «αιφνιδιασμένη», καθώς -όπως είπε- δεν γνώριζε τίποτα.


Ακούστε τι δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στο web zougla radio:


Ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος είναι ο κάτοχος του λογαριασμού στην τράπεζα του εξωτερικού.

Λίγο πριν από την αποκάλυψη του ονόματος είχε προηγηθεί η ανεπίσημη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών από τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.

«Δεν είναι βουλευτής, ούτε πρώην ούτε νυν, αλλά συγγενικό πρόσωπο που εξήγαγε το ένα εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό του εξωτερικού». Με αυτά τα λόγια και ενοχλημένο ύφος, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ενημέρωσε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για την πρόοδο στον εντοπισμό του πολυσυζητημένου βουλευτή.

Προφανώς, οι εξηγήσεις του προέδρου της Βουλής εκθέτουν τον πρόεδρο της Αρχής για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος, αν και γνώριζε τα παραπάνω, μίλησε για… βουλευτή και στη συνέχεια για ζεύγος, όπου ο ένας εκ των δύο είναι πολιτικό πρόσωπο, αρνούμενος ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του.

Με μια ανακοίνωσή της, η ανεξάρτητη βουλευτής, Ντόρα Μπακογιάννη, έλυσε τον γρίφο του «φαντομά» εκατομμυριούχου. Είναι ο σύζυγός της, Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος ρευστοποίησε -σύμφωνα με την κυρία Μπακογιάννη- μετοχές από την Αμερική και μέσω ελληνικής τράπεζας εξήχθησαν στο Λονδίνο για αγορά πλοίου.

«Είναι απαράδεκτο να σπιλώνουν έτσι ονόματα και μάλιστα με αφορμή μια επιχειρηματική δραστηριότητα. Τα εισοδήματά μας είναι όλα δηλωμένα» είπε μπροστά στις κάμερες η πρώην υπουργός.

Την κυρία Μπακογιάννη ενημέρωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Πόθεν Έσχες των βουλευτών Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος ζήτησε πληροφορίες για το 1 εκατ. ευρώ και το συγκεκριμένο έμβασμα του συζύγου της, με αποτέλεσμα στο επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη να σημάνει συναγερμός. Η πρώην υπουργός είναι σφόδρα ενοχλημένη με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, και με τον τρόπο με τον οποίο εκείνος έδωσε τα στοιχεία στην επιτροπή και μάλιστα θεωρεί πως όλα έγιναν εσκεμμένα σε έναν ανελέητο πολιτικό πόλεμο.

«Το άκουγα το θέμα όλες αυτές τις μέρες, αλλά δεν πήγαινε στο μυαλό μου ότι επρόκειτο για τον σύζυγό μου» είπε ακόμη η πρώην υπουργός.

Aκούστε τι είπε η κ. Μπακογιάννη μισή ώρα μετά την αποκάλυψη του ονόματος του συζύγου της, ως του ανθρώπου που έβγαλε στο εξωτερικό το ένα εκατ. ευρώ:


Παράλληλα έφθασαν στη Βουλή και τα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών για εξαγωγή χρημάτων από πολιτικούς, άνω των 100.000 ευρώ, σε λογαριασμούς του εξωτερικού. Τα στοιχεία αυτά παραδόθηκαν στην Επιτροπή της Βουλής για τον έλεγχο των Πόθεν Έσχες των βουλευτών. Αναμένεται αργότερα σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες να υπάρξουν και ανακοινώσεις γύρω από αυτόν τον κατάλογο, όταν δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί η αντιπαραβολή της λίστας με τα αντίστοιχα Πόθεν Έσχες των συγκεκριμένων βουλευτών.




zougla.r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου